PQR eerste Nederlandse Elite Partner NVIDIA

NVIDIA heeft PQR tot Elite Partner met competentie GPU-virtualisatie benoemd. Daarmee is PQR de eerste partij in Nederland die deze status heeft behaald. Deze hoogste partnerstatus geeft klanten de bevestiging dat PQR ook op het gebied van het virtualiseren van Graphics Processing Units (GPU) dé expert is.

PQR behaalde de Elite status vanwege haar commerciële prestaties en technische expertise op het gebied van GPU-virtualisatie. Het NVIDIA Elite Partnership wordt alleen toegekend aan partners die zich op het hoogste niveau in visual computing gespecialiseerd hebben. Het Partner Programma van NVIDIA is onderverdeeld in verschillende competenties zodat partners aan hun klanten kunnen laten zien op welk gebied hun expertise ligt.

De competentie GPU-virtualisatie is specifiek ontwikkeld voor marktpartijen die actief zijn in grafische toepassingen in de cloud. “Het nut en de noodzaak van GPU’s wordt met de dag duidelijker. Een gebruikerservaring die aansluit bij de verwachtingen die medewerkers opdoen als consument is enkel te realiseren met de krachtige GPU’s van NVIDIA”, aldus Jits Langedijk, Technology Officer bij PQR.

Mark Olij, Alliance Manager bij PQR, vult aan: “Daarnaast zien we in de markt een toenemende vraag naar centrale desktop-concepten in specifieke sectoren zoals Bouw & Infra, Zorg, Energie (Olie and Gas), Luchtvaart en (lokale) overheid. Met de NVIDIA GRID technologie zijn we in staat applicaties en data vanuit het datacenter op een veilige wijze aan te bieden waarbij realtime samenwerken eindelijk mogelijk is. NVIDIA heeft zich bewezen als dé partner waarmee dit mogelijk is. Daarom is dit Elite Partnership een belangrijke stap voor beide organisaties.”

Meer informatie: www.pqr.com