Positie UMX Virtual Mainframe is versterkt

UMX Technologies, ontwikkelaar en leverancier van het UMX Virtual Mainframe, heeft een overeenkomst getekend met Thesaurus Computer Services (TCS), een IT-dienstverlener in Groot-Brittannië.

UMX Technologies, ontwikkelaar en leverancier van het UMX Virtual Mainframe, heeft een overeenkomst getekend met Thesaurus Computer Services (TCS), een IT-dienstverlener in Groot-Brittannië.

Binnen deze overeenkomst krijgt TCS de wereldwijde distributierechten voor het UMX Virtual Mainframe. TCS wordt hierdoor een belangrijke speler in de markt voor systemen tot maximaal 80 MIPS (million instructions per second), een marktsegment met een geschatte omvang van 200 miljard dollar. Binnen dit segment vervangt het UMX Virtual Mainframe overbodige hardware waardoor de Total Cost of Ownership tot 70% afneemt.

Het UMX Virtual Mainframe maakt het mogelijk om mainframe-applicaties beschikbaar te stellen op Intel servers met Windows 2000 of XP. De software emuleert dus een mainframe op een PC en kan functioneren met IBM-besturingssystemen en mainframe-applicaties zonder enige aanpassingen. Zo worden onder andere de IBM besturingssystemen OS/390, VSE en VM ondersteund.

Mike Vinton, CEO van TCS: "Met het UMX Virtual Mainframe bieden we onze klanten een kosteneffectief platform voor lage capaciteit S/390 mainframe-oplossingen waardoor applicaties sneller kunnen worden ingezet. Voorgaande installaties in Groot-Brittannië hebben aangetoond dat de investering binnen één jaar wordt terugverdiend en dat na twee jaar aanzienlijke kostenbesparingen worden gerealiseerd. Een migratie naar de UMX-technologie kan door ons snel en probleemloos worden uitgevoerd. Het UMX Virtual Mainframe is voor onze klanten een aanvulling op hun bestaande IBM besturingssysteem; de software is niet alleen geschikt als een voordelige migratieoplossing maar kan ook dienen als omgeving voor systeemontwikkeling, re-engineering en back-up."

"Deze internationale samenwerking verstevigt onze positie binnen de mainframemarkt waarbij TCS met haar ruime ervaring in mainframe-migraties een ideale zakenpartner is. TCS kan haar klanten nu een kosteneffectief platform bieden en eveneens het tekort aanvullen in het huidige aanbod IBM’s mainframe-oplossingen onder de 80 MIPS", zegt Frank Koopman, CEO van UMX Technologies.