Portland publiceert PSA Hype Cycle 2019 voor IT-dienstverleners

Tijdens het event ‘The Future is Hybrid’ event in de Harbour Club in Amsterdam-Oost presenteerde distributeur Portland de PSA Hype Cycle 2019. Gebaseerd op de research van Gartner, ontwikkelde Portland een gespecialiseerde Hype Cycle met daarin relevante opkomende technologieën specifiek op het terrein van Professional Services Automation (PSA).

In de eerste Hype Cycle op het gebied van PSA worden zo’n 70 opkomende technologieën beschreven die relevant zijn voor IT Professionals die voor de keuze staan hoe hun interne operatie (verder) te automatiseren. Professional Services Automation, afgekort PSA, behelst een softwaresysteem voor professionals om hen te assisteren bij het managen van de projecten van hun klanten. Binnen het domein zou je het ook een ERP- systeem kunnen noemen, maar dan specifiek gericht op de werkzaamheden van de IT Professionals.

ChannelConnect-Distri-Summit-2018-Cees-Quirijns
Cees Quirijns

De -inmiddels vierde- Hype Cycle editie bouwt voort op vorige versies. Cees Quirijns, COO van Portland: “In tegenstelling tot de MSP Hype Cycle die wat breder georiënteerd is op de Managed Service Provider, zoom ik nu wat verder in op de ERP kant van de zaak. Meer de operationele kant waar er voor veel MSP’s nog werk aan de winkel is voor wat betreft efficiency, productiviteitsverbetering maar bovenal winstgevendheid.”

De Hype Cycle wordt veelal ingezet als strategische tool om opkomende technologieën te monitoren die relevant zijn voor IT Professionals. Quirijns: “De belofte om dit jaar extra hype cycles te ontwikkelen, wordt bij deze ingewilligd. We hebben nog meer gespecialiseerde thema’s zoals een MSP Hype Cycle voor Backup en Disaster Recovery en nu dus Professional Services Automation. Onze partners mogen van ons dit jaar dus nog meer tools verwachten die helpen bij het optimaliseren van hun IT-strategie en roadmap als IT Professional.”

Meer informatie en gratis white paper: www.portland.eu/nl/psa-whitepaper-2019

Vorig artikelZo strijdt AI tegen cybercriminaliteit
Volgend artikelSIDN: Gebruik van DNSSEC stijgt nauwelijks
Maakte als afgestudeerd jurist (Internationaal Recht) in 1984 de overstap naar de IT-branche en leerde gedurende 16 jaar als marketing- en marcom manager de channel grondig kennen. Sinds 2004 werkzaam als freelance communicatieadviseur en contentproducent. Vanaf 2009 als (web-)redactiechef en senior editor medeverantwoordelijk voor vorm en inhoud van ChannelConnect, hét kennisplatform voor businesspartners in de ICT-branche.