PCI Nederland doet tweetal overnames

PCI Nederland heeft opnieuw twee overnames gedaan: Hecla audiovisueel uit Hengelo en ICT Spirit uit Haaksbergen. De overnames passen in de strategie van het bedrijf om zowel in omzet als in specialisaties te groeien.

Zowel mkb- als grote organisaties hebben behoefte aan een flexibel IT-model dat kan op- en afschalen indien nodig. Het bedrijf groeit vanuit de visie: alles onder één dak, met één telefoonnummer en één maandbedrag voor de complete IT-infrastructuur, software, printing, presentatiesystemen, implementaties en training.

In de afgelopen jaren nam het in Lijnden gevestigde PCI al 17 andere IT-bedrijven over. De omzet groeide in vier jaar tijd met 100 miljoen euro naar totaal 130 miljoen euro. CEO en oprichter Bas Kamphuis: “We zien een grote toestroom van opdrachtgevers die last hebben van langdurige contracten. Wij schalen net zo makkelijk op als af, afhankelijk van de situatie bij onze relaties. De technische specificaties veranderen dagelijks, dus ook daarom is IT bij uitstek een branche waar langdurige contracten verscheurd moeten worden.“

Kamphuis roept daarnaast banken op om op deze wijze naar de financiering te kijken. Om zijn overtuiging kracht bij te zetten, startte PCI Nederland al met een eigen investeringsfonds om klanten dienstbaar te zijn bij passende financieringen.

Vertrouwen sleutel tot succes

Als Microsoft Gold Partner ziet Kamphuis dat zijn actuele en verfijnde marktkennis steeds relevanter wordt voor wereldwijde partners zoals HP, Canon en Microsoft. “De wensen van de eindgebruiker worden steeds diverser,” legt Kampuis uit. “Op basis van gebruikersbehoeften stellen we nu vragen voor optimalisatie en maatwerk aan de grote leveranciers. Zo zijn we een waardevolle adviespartner voor zowel opdrachtgevers als leveranciers. PCI Nederland groeit daarom fors door en met een marktaandeel van 27 procent in het mkb is de stap naar Europese klanten klein. We willen al onze partners laten profiteren, want samen kunnen we verder groeien. Met wederzijds vertrouwen spelen we zo een grote rol van betekenis in de IT-transitie op de werkplek. We hebben daarin niet alleen oog voor de allerbeste technische oplossingen, maar ook voor de menselijke adoptie, dus de fantastische samenwerking tussen mens en IT. Dat we daarin flexibel meedenken maakt de double digit groei ook in de komende jaren voorspelbaar. Het zal niet lang meer duren of we slaan ook buiten Nederland onze vleugels uit.”

Meer informatie: www.pcinederland.nl