Overname Xirrus door Riverbed definitief rond

Riverbed Technology heeft definitieve overeenstemming bereikt over de overname van Xirrus, leverancier van volgende-generatie wifi-netwerken.

De overname van de niet-beursgenoteerde onderneming betekent een versterking van Riverbed SteelConnect, de toonaangevende SD-WAN- en cloudnetwerkintegratieoplossing van Riverbed, waarin de robuuste en bewezen suite van geavanceerde, in de cloud beheerde wifi-oplossingen van Xirrus wordt geïntegreerd. Hierdoor beschikken klanten en partners over gemeenschappelijke connectiviteit en op policy’s gebaseerde orkestratie binnen het hele gedistribueerde netwerk: WAN, LAN/WLAN, datacenter en cloud. Riverbed blijft Xirrus daarnaast leveren als een stand-alone WLAN-oplossing voor de grootzakelijke markt. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Riverbed SteelConnect is een unieke SD-WAN-oplossing: maximale eenvoud en verbeterde flexibiliteit met een gecentraliseerd en centraal beheer voor het volledige netwerk, met op policy’s gebaseerde orkestratie en ‘one-click’-connectiviteit met Amazon Web Services (AWS) en Microsoft Azure. De oplossing biedt daarnaast uitstekende prestaties met geïntegreerde WAN-optimalisatie, netwerk- en applicatie-intelligentie, op bedrijfsprocessen gebaseerde policy’s en controle op basis van de gebruikerservaring. Door Xirrus hieraan toe te voegen, wordt het bereik van op policy’s gebaseerde orkestratie van SteelConnect verder uitgebreid.

In januari 2016 nam Riverbed al Ocedo Networks over, een toonaangevend SD-WAN-leverancier, met als doel de oplevering van de volgende-generatie netwerkoplossingen van Riverbed te versnellen. Daarop werd in april 2016 werd SteelConnect gelanceerd, inclusief ‘one-click’-connectiviteit met AWS. In september 2016 kondigde Riverbed SteelConnect 2.0 aan, met veel nieuwe functies, waaronder geïntegreerd inzicht met Riverbed SteelCentral. Begin 2017 voegde Riverbed ook ‘one-click’-connectiviteit met Microsoft Azure toe, integratie met de toonaangevende WAN-optimalisatieoplossing (Riverbed SteelHead SD), en een nieuw aanbod voor grootschalige datacenterimplementaties

Riverbed gaat Xirrus-oplossingen aanbieden via zijn partnerecosysteem. Meer informatie:www.riverbed.com