Witte Huis blokkeert overname Qualcomm door Broadcom

De regering Trump blokkeert de overname van Qualcomm door Broadcom met een beroep op de nationale veiligheid. In het besluit, dat op aandringen van het Committee on Foreign Investment in the United States (CFIUS) is genomen, verklaart de President besloten te hebben om de deal te af te blazen en de kandidatuur van de 15 door Broadcom voorgedragen bestuursleden van Qualcomm te blokkeren.

“Er is geloofwaardig bewijs dat me ertoe brengt om te geloven dat Broadcom Limited … via een controlerend belang in Qualcomm Incorporated ….stappen zou kunnen ondernemen die de nationale veiligheid van de Verenigde Staten bedreigen,” zo luidt het in president Trump’s besluit. Broadcom heeft nog geen reactie gegeven op het nieuws.

Broadcom is weliswaar gebaseerd in Singapore, maar is bezig om zijn basis te verleggen naar de VS. Eerder vandaag meldde het bedrijf deze verhuisplannen te versnellen om op zijn laatst op 3 april a.s. een volledig legaal Amerikaans bedrijf te willen zijn en daarmee niet langer onder de controle van CFIUS te vallen. Kennelijk waren deze maatregelen onvoldoende om de Commissie te overtuigen, die daarop de President adviseerde om de overnamepoging te laten afblazen.

Bron: The Register