Visma lijft Davilex in

Visma Nederland heeft branchegenoot Davilex Software B.V. overgenomen. De overeenkomst tussen beide organisaties werd op 9 maart getekend. Met de overname verstevigt Visma zijn positie in het mkb, met name in het kleinbedrijf.

Davilex is al bijna dertig jaar succesvol actief op de softwaremarkt. De focus ligt vooral op administratieve software voor het mkb en verenigingen. Ruim 18.000 bedrijven maken gebruik van een van de oplossingen van het bedrijf. Het bedrijf houdt kantoor in Houten waar het producten ontwikkelt, verkoopt en ondersteunt en blijft onder eigen naam opereren.

davilex

Richard Scheper, commercieel directeur small & medium-sized businesses van Visma: “Davilex is een bekende naam in Nederland en door de kwaliteit van hun administratieve software hebben zij een tevreden klantenbestand dat vaak al jarenlang met hun software werkt. We zien voldoende mogelijkheden voor kruisbestuiving tussen beide organisaties en klantgroepen. We hebben beide onze eigen specialismen. Davilex en Visma richten zich gezamenlijk op het leveren van slimme cloudoplossingen voor verenigingen, het mkb en administratie- en accountantskantoren.”

“Ons aansluiten bij Visma is een goede volgende stap voor pns,” vult Ray van de Mortel, directeur Davilex, aan. “De Visma group is marktleider in Scandinavië met meer dan 500.000 klanten. We zien dan ook veel voordelen in het onderdeel uitmaken van een dergelijke grote, sterke organisatie en verwachten veel van de samenwerking, zowel qua continuïteit als uitwisseling van kennis.”

Meer informatie: www.visma.com