Unit4 neemt Assistance Software over

Bedrijfssoftwaremaker Unit4 heeft branchegenoot Assistance Software uit Naarden overgenomen. Met deze overname versterkt Unit4 zijn positie als aanbieder van bedrijfssoftware voor dienstverlenende sectoren.

Unit4 werd drie jaar geleden voor 1,2 miljard euro van de beurs gehaald door het private investeringsfonds Advent International. De omzet van Unit4 is onder de nieuwe eigenaar gegroeid naar meer dan 600 miljoen euro vorig jaar. De softwareleverancier is actief in 26 landen actief en heeft inmiddels meer dan 4.000 medewerkers in dienst. In Nederland zijn dat er rond 700.

Met de overname van Assistance Software, twintig jaar geleden opgezet door Martijn van der Hoeden, kan Unit4 Professional Services Automation (PSA) toevoegen aan zijn eigen bedrijfssoftware. Klanten kunnen met deze programmatuur hun zakelijke processen optimaliseren en leveringen efficiënter laten verlopen.
De software kan worden geïntegreerd in grotere ERP-systemen, die alle processen en administratieve systemen aan elkaar koppelen.

Assistance Software heeft 30 medewerkers in dienst en begon ooit met het ontwikkelen van software voor architectenbureaus. Daar zijn intussen nog zeven dienstverlenende sectoren bij gekomen en is het bedrijf ook internationaal actief geworden. Oprichter Van den Hoeden verhuist mee naar Unit4. Over de financiële details van de overname zijn geen mededelingen gedaan.

Meer informatie: www.unit4.com/nl