Red Hat laat oog vallen op Codenvy

Opensource specialist Red Hat heeft een overeenkomst getekend voor de overname van Codenvy, een leverancier uit San Francisco die cloud-native development tools ontwikkelt waarmee ontwikkelaars makkelijker moderne container-gebaseerde en cloud-native applicaties kunnen creëren.

Door Codenvy toe te voegen aan het portfolio van bestaande developer tools en applicatieplatformen, waaronder Red Hat JBoss Middleware en Red Hat OpenShift, zet Red Hat zijn inspanningen voort om oplossingen te bieden waarmee ontwikkelaars applicaties voor hybride cloudomgevingen kunnen maken. De toolontwikkelaar zal een integraal onderdeel worden van OpenShift.io, Red Hat’s onlangs aangekondigde gehoste ontwikkelomgeving voor het bouwen van hybride clouddiensten op OpenShift.

Naarmate meer IT-organisaties overgaan op continue levering met DevOps en containers om de levering van moderne, cloud-native applicaties te versnellen, kiezen ontwikkelaars voor nieuwe tools zoals Codenvy waarmee ontwikkelteams complexe applicaties sneller kunnen bouwen met minder inconsistenties.

Codenvy, opgericht in 2013, is de eerste enterprise oplossing gebaseerd op Eclipse Che, de populaire open source cloud IDE (integrated development environment) en developer workspace server. Codenvy combineert runtimes, projecten en een IDE in een cloud-native ontwikkeltool die meerdere ontwikkelaars in staat stelt om in dezelfde workspace samen te werken. Codenvy’s portable universal workspaces en cloud IDE pakken de configuratie- en sharing-uitdagingen aan die gecreëerd worden door localhost developer workspaces om bijdragen aan een project toe te staan zonder software te installeren. Codenvy draait in lichtgewicht Linux-containers waardoor instant startup mogelijk is en het elastische schaalbaarheid biedt voor het bouwen en laten draaien van miljoenen workspaces. Codenvy’s gecontaineriseerde workspaces zijn makkelijk toegankelijk via een browser zonder dat ontwikkelomgevingen gecreëerd, onderhouden en beheerd moeten worden.

Codenvy en Red Hat werkten al eerder samen om ontwikkelaars te helpen met cloud-native applicatieontwikkeling. Vorig jaar boden Codenvy, Red Hat en Microsoft een manier om programmeertalen te integreren in code editors en IDE’s. Het protocol was gericht op het uitbreiden van de flexibiliteit en productiviteit van ontwikkelaars. In 2016 werd Red Hat lid van de Eclipse Che community. Ze dragen bij aan verbeteringen rond workspace runtimes, ondersteunen orkestratie en composition formats voor workspaces en verbeteren van de edit / build / test lifecycle van container images binnen de IDE. Codenvy is al opgenomen in Red Hat OpenShift, Red Hat’s container applicatieplatform om het ontwikkelen, debuggen en implementeren van apps te vergemakkelijken.

Financiele en andere details zijn niet bekend gemaakt; de transactie is verder onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden. Meer informatie: www.redhat.com