Nuvias neemt distributeur DCB over voor versterkte groei in de Benelux

Nuvias Group, de pan-EMEA, high value distributeur, heeft de overname gemeld van de value added Benelux distributeur DCB. Nuvias heeft al kantoren in Nederland (Amsterdam) en België (Brussel). Deze overname zal de aanwezigheid in de Benelux verder versterken en uitbreiden.

DCB is een toonaangevende, bekroonde distributeur met kantoren in Nederland (Veldhoven) en België (Zaventem). De firma heeft meer dan twintig jaar ervaring in de sector en concentreert zich vooral op cybersecurity, met leveranciers zoals WatchGuard Technologies, Kaspersky Lab, Trustwave en Centrify. Na de overname wordt DCB de Nuvias Cyber Security Practice voor de Benelux en zal deze verder de algemene Cyber Security Practice binnen de Nuvias Group versterken, waar de merken Arbor Networks,  Malwarebytes en HDI Globale deel van uitmaken.

Als aanvulling op bovenstaande persmededeling heeft redacteur Rashid Niamat voor Channel Connect gesproken met Paul Eccleston, CEO van de Nuvias Group, en Wim Clinckspoor, Managing Partner voor DCB, over de achtergronden van deze overname en de impact hiervan op de markt.

dcb
Paul Eccleston

Eccelston en Clinckspoor benadrukten dat DCB en Nuvias de nodige overeenkomsten vertonen. Beide bedrijven hebben een sterke focus op de kwaliteit van de dienstverlening. Die dienstverlening van beide bedrijven is puur B2B, waarbij Clinckspoor opmerkte dat DCB voornamelijk opereert in het MKB segment. Het ligt dus in de lijn der verwachting dat DBC met steun van Nuvias nu ook wat vaker via het partnerkanaal de hogere marktsegmenten kan gaan benaderen. Dat is een eerste en ook voor de hand liggende gevolg van de overname. Daarnaast zal de naamsbekendheid van Nuvias als high value distributeur in de Benelux verder toenemen. De diensten en kennis van DCB sluiten niet alleen perfect aan op de Cyber Security Practice, een van de drie pijlers van Nuvias, ze zijn tevens een welkome uitbreiding.

dcb
Wim Clinckspooor

De hogere bekendheid moet leiden tot een betere positie in de Benelux. Eccleston gaf aan dat het doel is de nummer 1 high value distributeur van de Benelux te worden. Dit dan op basis van value en nadrukkelijk niet op basis van omzet.
Gevraagd naar de consequenties voor personeel en partners bevestigden Eccelston en Clinkckspoor dat de vestigingen gewoon gehandhaafd blijven. Voor de partners die al cyber security diensten afnemen zal de impact vooral zijn, dat de teams waarom teruggevallen kan worden voor advies en ondersteuning groter worden en over nog meer kennis komen te beschikken.

Meer informatie: www.nuvias.com