HPE rondt spin-off softwarebusiness naar Micro Focus af

HPE heeft gemeld dat de verkoop van zijn sofwarebusiness aan Micro Focus is afgerond. In een deal ter waarde van 8,8 miljard dollar fuseert het gedeelte van de softwaretak van HPE dat niet tot de core-business wordt gerekend met Micro Focus, waardoor volgens insiders het op acht na grootste softwarebedrijf ter wereld ontstaat.

“Met de afronding van deze transactie heeft HPE een belangrijke mijlpaal bereikt in de strategie om een sterker, meer gefocust bedrijf te worden dat er volledig op gericht is om te concurreren én te winnen in de markt van vandaag en morgen,” aldus HPE CEO Meg Whitman. “Bovendien levert de deal rond 8,8 miljard dollar op voor HPE en haar aandeelhouders.”

In de omgekeerde overnamedeal verkoopt HPE haar IT management, big dat en security softwarelijnen aan Micro Focus, die deze producten succesvoller wil maken dan ze waren onder de vlag van HP Inc.

“Onze business strategie blijft gezond: het bij elkaar brengen van software producten die een hoge toegevoegde waarde leveren voor onze aandeelhouders en het opbouwen van een breed portfolio aan oplossingen voor eindgebruikers zodat zij hun investeringen in IT maximaal kunnen laten renderen en nieuwe technologieën kunnen inzetten als brug tusssen oude en nieuwe oplossingen,” voegde Micro Focus bestuursvoorzitter Kevin Loosemore toe.

Volgens analisten hangt het succes of falen van het nieuwe Micro Focus vooral af van het veroveren van twee sleutelmarkten. Volgens Forrester’s Eveline Oehrlich zijn DevOps en enterprise service management de lijnen waarmee het bedrijf staat of valt als het gaat om het binnenhalen van nieuwe Enterprise klanten. Het gaat daarbij om vooral om gebieden als datacenter automation en hybrid cloud management.

“Micro Focus’ missie is enterprise automation voor hybrid technology environments,” lichtte Oehrlich toe. “Het gaat dan om één van de weerbarstigste vraagstukken waar infrastructuur- en operationele managers van bedrijven die niet born-in-the-cloud zijn voor staan: het beheren van een heterogeen ecosystem dat loopt van mainframes tot en met containers die draaien in cloud omgevingen.”

Bron: The Register