Barracuda voor 1,6 miljard dollar naar investeerder Thomas Bravo

De private investeringsmaatschappij Thoma Bravo heeft Barracuda Networks overgenomen voor 1,6 miljard dollar in contanten. Barracuda, met een gemiddelde jaaromzet van 400 miljoen dollar, is gevestigd in Campbell, California en levert dataprotectie- en security producten, die steeds meer in abonnementsvorm worden afgenomen.

Eerder deze maand nam het bedrijf zelf nog Sonian, leverancier van cloud archiveringsproducten over voor een onbekend bedrag.

De door Thoma Bravo op tafel gelegde overnamesom betekent een premie van 22,5 procent bovenop de koers van 22,49 dollar – de gemiddelde aandelenwaarde over de periode van 17 tot 27 november. Directie en management steunen de overname unaniem en het bedrijf opereert vanaf nu als private onderneming. Er zijn geen wijzigingen in het portfolio.

Barracuda-ceo BJ Jenkins verwacht dat de overname kansen voor versnelde groei gaat bieden. “Ik ga ervan uit dat onze medewerkers, klanten en partners gaan profiteren van de samenwerking met Thomas Bravo,” aldus de ceo.

Volgens Jason Ader, analist bij William Blair, heeft Thoma Bravo een faire prijs betaald en is de overname voor Barracuda waarschijnlijk het beste scenario voor de aandeelhouders, omdat er in de markt enige scepsis is over de snelheid waarmee Barracuda haar business ombuigt van on-premises appliances naar cloud-gebaseerde oplossingen en druk op de marges van de laatste tijd. Aan de andere heeft de leverancier van email security en backup de wind in de rug door de toenemende hoeveelheid ransomware aanvallen van de laatste tijd.

Bron: The Register