Avedon Capital Partners neemt VisionsConnected en Viju over

Avedon Capital Partners heeft Viju en VisionsConnected overgenomen met de ambitie om de twee bedrijven samen te voegen tot een vooraanstaande wereldwijde speler in de markt voor visuele samenwerking met een specialisatie in het ontwerp, de installatie, het onderhoud en de ondersteuning van fysieke en virtuele vergaderomgevingen voor wereldwijde klanten met een strategische behoefte aan audiovisuele, videoconferencing- en samenwerkingsoplossingen.

Het gecombineerde bedrijf bedient momenteel bedrijven en instellingen in de publieke sector in ruim 100 landen. Het heeft een hoofdkantoor in Amsterdam en zal zijn klanten blijven bedienen vanuit diverse vestigingen in EMEA, de Verenigde Staten en de regio Asia Pacific. Naar verwachting zal in het begin van 2018 een nieuwe merkidentiteit worden geïntroduceerd die de evolutie van de twee gerenommeerde bedrijven weerspiegelt.

Odd Sverre Østlie, de voormalige CEO van Viju, wordt de CEO van de nieuwe bedrijfscombinatie. Zijn taak is om een ambitieuze groeistrategie ten uitvoer te leggen. Deze voorziet zowel in organische groei als selectieve overnames. Raymond Alves, de oprichter en CEO van VisionsConnected, zal als CSO (Chief Solutions Officer) leidinggeven aan de ontwikkeling van oplossingen en diensten van het bedrijf.

visionsconnected
Raymond Alves (links) en Odd Sverre Østlie schudden elkaar virtueel de hand

“Dit is naar onze mening een perfect moment om onze krachten met VisionsConnected te bundelen om een toonaangevende wereldwijde specialist in visuele samenwerking te creëren”, zegt Østlie. “Om eindgebruikers effectiever te kunnen laten samenwerken hebben klanten een betrouwbare partner nodig die in staat is om uiteenlopende technologieën met elkaar te integreren. We kunnen onze klanten nu persoonlijke en gedeelde audiovisuele en videotechnologie aanbieden op basis van een ‘as-a-service’-model. Daarmee kunnen we voorzien in al hun behoeften, van samenwerking tussen personen en groepen tot bedrijfsbrede sessies en externe evenementen.”

“Werknemers moet de mogelijkheid worden geboden om effectief samen te werken en daar optimaal van te profiteren. Verder is het belangrijk dat organisaties meetbare verbeteringen uit hun investeringen in audiovisuele en samenwerkingstechnologie kunnen putten”, stelt Alves. “Ik zie ernaar uit om onze producten en diensten verder te ontwikkelen en om bij te dragen aan innovatie door ondersteuning te bieden aan effectieve samenwerking tussen mensen en organisaties.”

Emily Jeffries-Boezeman, investment manager bij Avedon Capital Partners: “We volgden de audiovisuele en videoconferencing-markt al geruime tijd. We zagen kansen liggen om een toonaangevende wereldwijde specialist in visuele communicatie en samenwerking in het leven te roepen in deze dynamische, maar nog altijd gefragmenteerde markt. Deze markt maakt een forse groei door als gevolg van de vraag naar hoogwaardige video- en samenwerkingstechnologieën die op wereldwijde schaal worden aangeboden op basis van een ‘as-a-service’-model. Met hun gemotiveerde mensen, getalenteerde leiders en gemeenschappelijke streven om een optimale gebruikservaring te waarborgen, vormen Viju en VisionsConnected de ideale basis om deze markt te ontginnen. We zien ernaar uit om de groei van het platform te ondersteunen en deze investering tot een gezamenlijk succes te maken.”

Meer informatie: www.avedoncapital.com