Overname Askozia betekent versnelde groei van 3CX in de Duitse markt

3CX, ontwikkelaar van next-gen software-gebaseerde Unified Communications oplossingen, heeft Askozia overgenomen, een Duitse leverancier van het Asterisk gebaseerde IP-telefoniesysteem AskoziaPBX. Met een gebruikersbestand van ruim 10.000 MKB-bedrijven past de overname naadloos in de wereldwijde groeistrategie van 3CX.

Askozia werd in 2013 opgericht en groeide snel uit van een studentenproject tot een volwaardige organisatie die over een indrukwekkende Linux technologie beschikt. Op basis van de technische vaardigheden en de professionele aanpak van het team biedt de overname 3CX een geweldige kans om zijn marktpositie in Duitsland uit te breiden, en tevens de Linux technologie van Askozia in zijn eigen oplossing te integreren.

Klanten en partners van Askozia kunnen zeker zijn van ongestoorde continuïteit en support tijdens de transitiefase. Alle Askozia klanten krijgen een kosteloze 3CX licentie en Askozia’s partners zullen worden ge-onboard als 3CX partners.

Met de overname van het Askozia team en het huidige kantoor vergroot 3CX tevens zijn aanwezigheid in Hannover. Centraal gelegen in Duitsland is Hannover de thuisbasis van de CeBIT en vele toonaangevende bedrijven, en dus ook een prima keuze voor 3CX om van daaruit een vinger aan de pols van de Duitse markt te houden.

Nick Galea, CEO of 3CX: “Deze overname betekent opnieuw een mijlpaal voor 3CX Duitsland. Askozia beschikt over een ervaren team van zorgvuldig geselecteerde professionals en in combinatie met de Linux technologie die ook in ons eigen product zal worden geïntegreerd verwacht ik een versnelde groei in de Duitse markt.”

“In 3CX hebben we een ideale partner gevonden om ons succesverhaal voort te zetten,” vult Sebastian Kaiser, CEO van Askozia, aan. “De acquisitie stelt ons in staat om een bijdrage te leveren aan de groei van een grote speler in de markt die bekend staat als pionier op het gebied van de ontwikkeling van software-gebaseerde communicatie technologie. Het is ontzettend spannend om deel uit te maken van een bedrijf dat de toekomst van VoIP-telefonie in Duitsland mede vorm zal geven.”

Meer informatie: www.3cx.com