Ordina sluit 2016 winstgevend af en keert weer dividend uit

ICT-dienstverlener Ordina zag in fiscaal 2016 de terugkerende EBITDA stijgen van 13,8 naar 21,1 miljoen euro op een omzet die met 1,3 procent daalde naar 343,6 miljoen euro. De omzet in Nederland daalde 5,8 procent (naar 256,1 miljoen euro), tegenover een stijging met 14,6 procent(naar 87,5 miljoen euro) in België en Luxemburg.

De nettowinst kwam uit op 5 miljoen euro, tegenover een nettoverlies van 3,2 miljoen euro in 2015. De directie stelt een dividendbetaling van 2 eurocent per aandeel voor.

Stépan Breedveld

Stépan Breedveld, CEO van Ordina: “Na een matig vierde kwartaal, sluiten we 2016 winstgevend en schuldenvrij af. De omzet is het afgelopen jaar gedaald, met name in de overheidsmarkt en financiële dienstverlening in Nederland. In België/Luxemburg is de omzet en winstgevendheid sterk toegenomen. In Nederland is een sterke prestatie neergezet door de onderdelen die gespecialiseerd zijn in requirements, software development en testing. Alle aandacht is nu gericht op het ombuigen van de krimp naar groei in Nederland. Een goede basis hiervoor vormen de 11 raamovereenkomsten voor ICT-inhuur bij de Nederlandse overheid die we recentelijk hebben gewonnen.

Daarnaast is in een krappe arbeidsmarkt het behouden en werven van medewerkers cruciaal. In 2017 willen we zevenhonderd professionals aannemen in Nederland en België/Luxemburg. De arbeidsmarktcampagne ‘Kijk jij verder dan code?’ ondersteunt deze ambitie. Dit jaar hebben meer dan negenhonderd deelnemers de Ordina Open Innovatiedagen bezocht in Nieuwegein, Mechelen en Groningen. Innovatie betekent ook het slim combineren van onze bestaande en nieuwe expertise in multidisciplinaire teams. Op deze manier maken wij een transitie van een technologie gedreven naar een business gedreven klantbenadering. Zo combineren wij bijvoorbeeld bij Havenbedrijf Rotterdam het beheren van het SAP landschap met het ontwikkelen van een nieuwe online strategie.”

Meer informatie: www.ordina.com