Oracle lanceert cloudadoptieservices met Cloud at Customer suite

Oracle lanceert een nieuwe suite van diensten die de overstap naar de cloud vergemakkelijken. Dit nieuwe pakket neemt enkele van de belangrijkste drempels weg door CIO’s nieuwe keuzes te bieden voor het inzetten van bedrijfssoftware en een natuurlijke route voor het overzetten van kritische on-premise applicaties naar de cloud.

Nu organisaties steeds meer workloads naar de cloud willen brengen, lopen ze steeds vaker tegen zakelijke, juridische en compliancy-issues aan. Oracle maakt het hen nu gemakkelijker om deze transitie te maken, zodat ze eindelijk profiteren van de prestatie-, kosten- en innovatievoordelen van de Oracle Public Cloud Services. Deze zijn zowel in de Oracle Cloud als in het eigen datacenter inzetbaar.

De nieuwe suite van diensten – Oracle Cloud at Customer – laat bedrijven profiteren van alle voordelen van de Oracle Cloud Services: flexibiliteit, eenvoud, prestaties, hoge schaalbaarheid en betalen op abonnementsbasis – in het eigen datacenter. Oracle is de eerste grote public cloudleverancier van een stack die volledig compatibel is met de Oracle Cloud, maar on-premise geleverd wordt. Aangezien de software naadloos aansluit bij de Oracle Cloud is deze voor verschillende doeleinden inzetbaar, waaronder disaster recovery, elastic bursting, ontwikkeling en testen, het migreren van workloads op basis van lift-and-shift en DevOps op basis van een enkele API en scripting-toolkit. Daarnaast is de klantervaring exact gelijk aan die van gebruikers van de volledig beheerde oplossing, inclusief de nieuwste innovaties.

Volgens het bedrijf groeit de Oracle Cloud snel en ondersteunt nu meer dan zeventig miljoen gebruikers en meer dan 34 miljard transacties per dag. Oracle beschikt hiervoor over negentien datacenters wereldwijd.

Meer informatie: www.oracle.com