Opnieuw teleurstellende resultaten voor VCE

De Virtual Environment Company, een samenwerkingsverband van Cisco, EMC en VMware, heeft afgelopen kwartaal een verlies van 46,6 miljoen dollar moeten incasseren. Ook in het eerste kwartaal was er een verlies van 41,8 miljoen dollar. Een en ander blijkt uit door EMC bij de Amerikaanse beurswaaakhond ingeleverde verplichte stukken.

Sinds de oprichting eind 2009 is het verlies inmiddels opgelopen tot in totaal van 132,3 miljoen dollar. EMC is meerderheidsaandeelhouder in de combine, met 58 procent van de stukken. Behalve een investering van 173,5 miljoen dollar is EMC ook nog bijna 8 miljoen dollar kwijt aan aandelenbonussen voor het management van de VCE onder aanvoering van ceo Michael Capellas. Capellas was eerder bestuurder bij Compaq – en na de overname door HP – van HP.

De VCE is opgericht om volledige appliances, zogenaamde Vblocks, te leveren die zijn samengesteld uit volledig op elkaar afgestemde componenten van de drie participanten: Cisco-netwerktechnologie, EMC-storage en RSA-security en VMware Vsphere voor virtualisatie. Ionix levert de beheersoftware. Voordeel van de Vblocks is onder meer de snellere implementatietijd en de gegarandeerde onderlinge goede werking van de samenstellende delen. Nederlandse verkooppartners van de VCE zijn Accenture, Capgemini, CSC, Telindus-ISIT, TCS, Unisys en Wipro.