Opnieuw omzet- en winstgroei voor Microsoft in eerste kwartaal fiscaal 2020

In het eerste kwartaal van fiscaal 2020 rapporteerde Microsoft een omzet van 33,1 miljard dollar, 14 procent meer dan in hetzelfde kwartaal vorig boekjaar. De winst nam met 21 procent toe tot 10,7 miljard dollar.

Dat vertaalde zich in een winst per aandeel van 1,38 dollar, 21 procent meer dan vorig boekjaar. In het kwartaal besteedde het bedrijf 7,9 miljard dollar aan dividenden en de terugkoop van eigen aandelen.

Het operationeel inkomen van de Windows-Office-Azure business kwam uit op 12,7 miljard dollar, 27 procent meer dan in dezelfde periode vorig boekjaar. Het Intelligent Cloud segment genereerde een omzet van 10,8 miljard dollar, eveneens 27 procent groei. Het productivity en business processes segment was goed voor 11,1 miljard dollar, een plus van 13 procent. Onder digt segment vallen Office Commercial, Office Consumer, LinkedIn en de Dynamic producten en cloud services. Met name Dynamics 365 sprong eruit met een omzetgroei van 41 procent.

Het personal computing segment bracht een omzet van 11,1 miljard dollar in het laatje. Daarbinnen nam de omzet van Windows OEM met 9 procent toe; Windows Commercial producten en cloud services stegen met 26 procent; ze inkomsten uit zoekmachine Bing met 11 procent; Xbox omzet was vlak, die van Surface daalde met 4 procent. Daar staat de lancering van nieuwe modellen tegenover, die komend kwartaal de cijfers weer zullen gaan opkrikken.

Meer informatie: www.microsoft.com