Omzet Red Hat groeit met 14 procent

Opensourcespecialist Red Hat heeft de resultaten bekend gemaakt van het tweede kwartaal van boekjaar 2019 dat eindigde per 31 augustus 2018. De totale omzet kwam uit op 823 miljoen dollar, een toename van 14 procent ten opzichte van een jaar eerder.

De omzet uit abonnementen was 723 miljoen dollar, een plus van 13 procent ten opzichte van een jaar eerder en vormde 88 procent van de totale omzet. De nettowinst kwam uit op 87 miljoen dollar, ofwel 46 dollarcent per aandeel tegen over 53 dollarcent per aandeel in dezelfde periode een jaar eerder.

“Klanten blijven prioriteit geven aan hun initiatieven voor digitale transformatie en zij gebruiken de hybride cloudtechnologieën van Red Hat om hun applicaties te moderniseren en hun efficiëntie te vergroten,” aldus President en CEO Jim Whitehurst. “De uitbreiding van ons technologieportfolio heeft ons strategisch belang voor klanten vergroot, zo blijkt ook uit het aantal contracten in het tweede kwartaal met een waarde van meer dan vijf miljoen dollar. Dat is meer dan het dubbele in vergelijking met het voorgaande jaar.”

Voor het lopende derde kwartaal verwacht Red Hat een omzet tussen 848 en 856 miljoen dollar met een GAAP-winst per aandeel van ongeveer 56 dollarcent.

Meer informatie: www.redhat.com