Omzet Bechtle groeit met 17,4 procent tot 965 miljoen euro

ICT-dienstverlener Bechtle heeft de groei vanuit het eerste kwartaal weten voort te zetten in het tweede kwartaal, waarin de omzet met 17,4 procent steeg naar 965 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (EBIT) groeide met 20,3 procent naar 43,9 miljoen euro, de winst voor belastingen kwam uit op 43,6 miljoen euro.

Bechtle verhoogde in het segment IT-systeem house & managed services de omzet met 18,1 procent naar en boekte 676,8 miljoen euro. In het IT e-commerce segment nam de omzet met 15,6 procent toe om uit te komen op 288,2 miljoen euro.

In 2018 deed Bechtle al twee bescheiden, maar strategisch belangrijke acquisities in Zwitserland. Daarnaast is het bedrijf van plan om de Franse Inmac Wstore te verwerven, zoals vorige maand al bekend werd. De ondernemingsraad heeft inmiddels ingestemd met de aankoop; het koopcontract werd ondertekend op 30 juli. Bechtle meldt, dat nu de evaluatie door de Franse kartelautoriteit is afgerond, er alle vertrouwen is dat de acquisitie voor het einde van het derde kwartaal wordt afgerond.

Met de sterke omzet- en winstprestaties in de eerste helft van 2018 heeft Bechtle zijn eigen verwachtingen voor 2018 als geheel overtroffen. “Afgezien van de zeer positieve organische ontwikkeling, zal de aankoop van Inmac Wstore ons ook helpen om verdere groei te realiseren door middel van verdere acquisities. Tegen deze achtergrond – en ervan uitgaande dat de economische randvoorwaarden positief blijven – verhogen we onze prognose voor het gehele jaar 2018 en verwachten we nu double-digit groeicijfers voor onze omzet en winst, een groeipercentage dat aanzienlijk hoger is dan dat van vorige jaar”, aldus Dr. Thomas Olemotz, de CEO van Bechtle AG.

Meer informatie: www.bechtle.com