OKI lanceert de Pro9542dn voor de grafische markt

Met de OKI Pro9542dn zorgt printerleverancier OKI Systems voor een kleine revolutie in de grafische sector. Met wit als extra spotkleur drukt het A3+ vijf-kleuren systeem het hele spectrum aan proceskleuren af binnen één stap in het productieproces. Het bijzondere daarbij is dat de printer de witte toner als eerste kleur aanbrengt. Dit zorgt voor zeer exacte kleurgangen en een hoge kleurglans op media met een witte ondergrond.

De printer is daardoor zeer geschikt voor het bedrukken van verpakkingen, of gebruik door reclame- en ontwerpbureaus, hotels, reisbureaus en bedrijven die werken met kleine, gepersonaliseerde oplagen. Voor het printen van levendige kleuren op volvlak of in witdruk op media met een donkere, transparante of gekleurde achtergrond, is de OKI Pro9542dn de ideale oplossing. Door het onderliggende wit worden de kleuren van de bedrukte transparante folies, creatieve mailings en wenskaarten extra versterkt. De witte toner laat licht door en kan ook als dekkende witte kleur worden gebruikt.

De grote mediaflexibiliteit van de OKI Pro9542dn biedt een extra voordeel bij creatief drukwerk. Vanwege de rechte papierbaan kan de printer met gemak ook hogere gramgewichten aan tot 360 g/m². Bovendien kunnen alle formaten – van A6 tot A3+ en ook banners met een lengte tot 1,32 meter – zonder problemen worden bedrukt.

Hoewel de nieuwe printer vooral tot zijn recht komt in de grafische wereld, voldoet hij met een afdruksnelheid van 50 ppm, zowel mono- als in kleur, een resolutie van 1.200×1.200 dpi en een papiercapaciteit van 530 vel (uit te breiden tot 2.950 vel), origineel Adobe Postscript en een duplex-functie voor het automatisch afdrukken van dubbelzijdige documenten.

Op dit moment is OKI de enige aanbieder die in deze prijsklasse – de adviesprijs is 21.499 euro exclusief BTW – beschikt over een vijf-kleuren systeem dat werkt met een witte onderliggende druklaag als onderdeel van één stap in het productieproces. In de prijs inbegrepen is de 3-jaar garantie van OKI, inclusief service ter plekke en next-day service.

Meer informatie: www.oki.nl