OKI Europe lanceert printers voor smalle kleurenlabels

OKI Europe lanceert twee nieuwe labelprinters: de Pro Serie 1040 en 1050. Deze printers worden toegevoegd aan het steeds groeiende productaanbod van OKI Europe.

De Pro1040 en Pro1050 richten zich op nieuwe markten en vormen OKI’s nieuwe innovatie op het gebied van labelafdruktechnologie. Daarnaast helpen deze printers bedrijven meer aandacht op hun producten te vestigen via snelle, eenvoudige en voordelige productie van opvallende labels. Beide labelprinters uit de Pro Serie zullen naar verwachting de sterke positie van OKI in de afdruk- en verpakkingsindustrie in EMEA ondersteunen.

De Pro1040 en Pro1050 printers voor smalle formaten zijn speciaal ontwikkeld voor de groeiende markt van gebruikers die behoefte hebben aan een on-demand labelprinter die eenvoudig te installeren is en minimale training vereist. De Pro1040 en Pro1050 zijn bedoeld voor intern gebruik en bieden klanten grotere vrijheid en volledige controle bij het afdrukken van labels, een proces dat nog vaak wordt uitbesteed. Gebruikers profiteren van een ruimere keuze aan labelontwerpen met een lager printvolume/hoge SKU-mix, kleinere voorraden van voorgedrukte labels en minder verspilling. De mogelijkheid om in-house labels af te drukken maakt ook een einde aan het wachten op zendingen van extern gedrukte labels.

Gebruikers hebben de keuze uit een breed scala aan materialen waarop afgedrukt kan worden en de professionele afwerking is mogelijk in vier of vijf kleuren. De Pro1040 drukt af in CMYK, en de Pro1050 drukt af in CMYK plus wit (CMYK+W). Met de witte toner hebben gebruikers het extra voordeel dat zij kunnen afdrukken op transparante of gekleurde labels – dit wordt bereikt door een ondoorzichtige witte achtergrond af te drukken onder de CMYK-afbeelding, wat het afdrukresultaat nog opvallender maakt.

De Pro1040 en Pro1050 kunnen afdrukken op allerlei media, van textuurpapier tot synthetische materialen, met witte, doorzichtige, ondoorzichtig of gekleurde substraten. In tegenstelling tot inkjetprinters, verwerken de labelprinters uit de Pro Serie nieuwe soorten materialen met gemak, waardoor bedrijven meer creatieve ideeën en complexe werkvormen kunnen verkennen. De nieuwe printers kunnen ook watervaste labels produceren die niet verbleken door inwerking van UV-licht. Dit maakt deze printers ideaal voor het produceren van industriële labels, asset tracking labels, labels voor buitengebruik, labels voor gebruik in vries- of koelomgevingen. Ook zijn de labels geschikt voor verpakkingen, dranken en huishoudelijke artikelen.

“De lancering van de Pro Serie labelprinters luidt een nieuw tijdperk op het gebied van labelafdrukken in,” stelt Dennie Kawahara, Managing Director van OKI Europe. “Deze ontwikkeling in afdruktechnologie omvat een uitgebreid aanbod van media, creatieve en flexibele vormgeving en geavanceerde LED-kleurentechnologie. De Pro1040 en Pro1050 kunnen worden bekeken en besteld tijdens de volgende events: Viscom (Milaan – Italië) 18 – 20 oktober 2018; Label & Print (Madrid, Spanje) 12 – 13 november 2018; All4Pack (Parijs, Frankrijk) 26 – 29 november 2018 en C!Print (Lyon, Frankrijk) 5 – 7 februari 2019.

Meer informatie: www.oki.nl