Nuvias benoemd tot exclusieve pan-EMEA distributeur voor Dtex Systems

Nuvias is benoemd tot exclusieve pan-EMEA distributeur voor het assortiment van oplossingen voor interne bedreigingen van Dtex Systems, toonaangevend op het gebied van Advanced User Behaviour Intelligence. Nuvias gaat met Dtex samenwerken om een kanaalnetwerk op te richten in EMEA en om groei te realiseren.

De focus zal vooreerst liggen op het Verenigd Koninkrijk en de Benelux, waarna Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Scandinavië en Frankrijk volgen.

Nuvias zal het volledige assortiment van bewakingsoplossingen van Dtex distribueren, waarmee wordt gezorgd voor zichtbaarheid en kennis van gebruikersgedrag en informatie wordt verzameld vanaf het eindpunt. De oplossingen van Dtex maken gebruik van bedrijfseigen metagegevens voor analyse, waarbij werkstromen van gebruikers worden gekoppeld aan bekende risico’s en gebruik wordt gemaakt van gedragsleer. Dit legt de focus op en voorziet in end-to-end werkstromen op forensisch niveau voor het identificeren van gebruikers met kwade bedoelingen en diegenen die incidenteel gegevens vrijgeven.

Nuvias en Dtex willen allereerst een groep van 20 partners selecteren, in het Verenigd Koninkrijk en de Benelux, bestaande uit securityleveranciers en managed security partners (MSSP’s). Nuvias verzorgt sterke ondersteuning met toegewijde accountmanagers en ondersteunend personeel, partnertraining en andere diensten om Dtex in staat te stellen sneller op te schalen en aan momentum te winnen op de markt.

dtex
Ian Kilpatrick

Ian Kilpatrick, EVP Cyber Security van de Nuvias Group: “We zien dat bedrijven steeds meer interesse krijgen in beveiliging, vanwege de toenemende publiciteit over datalekken en nalevingsproblemen zoals GDPR. Interne bedreigingen vanwege schadelijk gedrag en slechte cyberhygiëne zijn van oudsher ondergewaardeerd en altijd een cruciaal onderdeel geweest in het risiconiveau waar bedrijven mee te maken krijgen. Zichtbaarheid bij het eindpunt is van essentieel belang voor het oplossen van interne bedreigingen en dit is de focus van Dtex, in tegenstelling tot andere oplossingen voor interne bedreigingen die zich concentreren op het netwerk. Dtex kan zorgen voor een hoog niveau van zichtbaarheid en kennis rond wat gebruikers doen en ze richten zich proactief op alle potentiële risico’s voordat die plaatsvinden. Met de recente gegevenslekken die steeds meer aandacht vragen voor de noodzaak van een goede cyberhygiëne en intern toezicht binnen organisaties lijkt de markt klaar voor dit soort oplossingen.”

“Interne bedreigingen vormen meer dan de helft van alle bekende lekken, waardoor zakelijke klanten tegenwoordig sterke analytische oplossingen en ervaren beveiligingspartners nodig hebben. De ervaring van Nuvias op de beveiligingsmarkt maakt ze een ideale partner voor Dtex en zakelijke klanten,” vult Christy Wyatt, CEO van Dtex Systems, aan.

Meer informatie: www.nuvias.com