Restyle ChannelConnect nummer 4 van 2019 nu online te lezen

De verandering

Als er een begrip is dat de ontwikkelingen binnen het indirecte ICT-kanaal karakteriseert is het wel ‘transitie’. Van reseller (of zelfs: pc-dealer) naar VAR. Van telecom- of juist IT-specialist naar een aanbieder van integrale oplossingen. Van verkoper van producten naar specialist in ‘as a service’-abonnementen.

 

Wil je ChannelConnect nummer 4 van 2019 nu al online lezen? Dat kan onderaan deze pagina!

Actuele innovaties, zoals het inrichten van moderne digitale werkplekken, of het inrichten van Internet of Things, in combinatie met het verwerken van big data en business intelligence om alle informatie te verwerken die IoT genereert, maakt een nieuwe transitie noodzakelijk. Zowel bij het inrichten van een digitale werkomgeving als bij IoT lijken de grenzen tussen hardware en software te vervagen. In beide gevallen is vrijwel altijd sprake van multi-vendoroplossingen die bij de eindklant uitgerold worden door meerdere partners die elkaar aanvullen.

Het is niet voor niets dat in deze uitgave van ChannelConnect niet één maar twee thema’s worden geadresseerd: de digitale werkplek en het cluster IoT, BI en big data. Juist omdat ze beide niet alleen actueel zijn en volop kansen bieden voor het kanaal, maar ook omdat ze veel met elkaar gemeen hebben. Wat ze met name delen is een vorm van ‘backward
enginering’. Het is niet de technische noviteit die de bepalende factor is, maar juist de gewenste oplossing: plaatsonafhankelijk werken, bijvoorbeeld, of inzicht in bedrijfsprocessen door middel van sensoren en data-analyse.

ChannelConnect-Mels-Dees

Het ICT-kanaal is, kortom, in transitie en dat geldt ook voor de toonaangevende publicatie voor het kanaal, ChannelConnect. Ik heet u van harte welkom ‘in’ de vernieuwde uitgave. We probeerden dat wat goed was (veel informatie voor channelpartners, aandacht voor personen die VAR’s nodig hebben, aangevuld met duiding van innovaties door specialisten) te combineren met een toegankelijke vormgeving, goede fotografie en relevante thema’s. Een transitie gaat vaak gepaard met een afscheid. Ook bij ons. Na negen jaar verlaat Eric Luteijn het team van ChannelConnect. Alle reden voor een mooi afscheidsinterview door senior redacteur Pim Hilferink. Ik wens Eric van harte alle goeds voor de toekomst!

Mels Dees, Content Director
mels@imediate.nl

Klik op de cover en lees ChannelConnect nummer 4 van 2019 nu online.