Nu online te lezen: ChannelConnect nummer 3 van 2019

 

ECOSYSTEEM
Het thema van deze editie is ‘ecosysteem’, een woord dat vaak gebruikt wordt, maar waarvan de betekenis soms wat duister blijft. “Een tot evenwicht gekomen leefgemeenschap” is een van de definities. Het indirecte ICT-kanaal vormt, samen met fabrikanten, collega-partnerbedrijven en eindgebruikers een dergelijk ecosysteem.

 

Wil je ChannelConnect nummer 3 van 2019 nu al online lezen? Dat kan onderaan deze pagina!

Eind mei brachten we deze ‘leefgemeenschap’ bij elkaar tijdens de tweede editie van This is IT. Onder leiding van Jort Kelder werd besproken hoe twee leden van het ecosysteem die regelmatig niet met elkaar in evenwicht zijn – IT-dienstverleners en mkb-bedrijven – elkaar beter kunnen begrijpen. En niet voor niets. Uit een enquête die ONL voor Ondernemers, een lobbyorganisatie van en voor mkb-ondernemingen en kennispartner van het event, liet uitvoeren onder bedrijven blijkt dat deze ondernemingen hun IT-dienstverlener niet meer dan een 5,4 geven op een schaal van 1 tot 10.

Geen voldoende dus, en dat stemt tot nadenken. 45 Procent van de bedrijven is matig tevreden of ronduit ontevreden over recente implementaties door hun dienstverlener. En een trusted advisor is die leverancier blijkbaar ook niet, want 32 procent van de ondervraagden zoekt zelf online naar de beste oplossing. We praten in het kanaal al bijna twintig jaar over toegevoegde waarde en de ontwikkeling van reseller naar VAR – de eindgebruiker lijkt er niet van onder de indruk.

Ondernemers, fabrikanten, dienstverleners en retailers schoven daarom op 22 mei in Bunnik met elkaar aan tafel om de wensen en noden van het mkb te bespreken. Duidelijk werd al snel dat in elk geval op het gebied van communicatie, het vermijden van jargon en het wederzijds zoeken naar begrip nog wat stappen te maken zijn.

ChannelConnect-Mels-Dees

Dat geldt wellicht ook voor de opzet van deze uitgave. Ook dit blad moet blijven vernieuwen en blijven focussen op maximale communicatie. Vanaf volgend nummer krijgt ChannelConnect een andere uitstraling: meer beeld, nog meer info, maar dezelfde channelgerichte insteek. Zo blijven we dé uitgave voor een ecosysteem waarvan we net zo zeer deel uitmaken als u. En blijven we op verschillende manieren communiceren met het kanaal: online, in print, tijdens events zoals This is IT waarbij discussie, netwerken, beursvloer en kennissessies bij elkaar komen. Mocht u deze editie gemist hebben, dan begroeten we u graag volgend jaar bij de derde editie van This is IT!

Mels Dees, Content Director
mels@imediate.nl

Klik op de cover en lees ChannelConnect nummer 3 van 2019 nu online.