Nu online te lezen: ChannelConnect nummer 2 van 2019

SECURITY BLIJFT HOT
Opvallend was het aantal reacties op mijn LinkedIn-post over domoticasystemen. Onderzoek door een IT-bedrijf toont aan dat wereldwijd meer dan 17.000 gebouwbeheerssystemen eenvoudig toegankelijk zijn voor hackers. In Nederland gaat het om zo’n 1.300 gebouwen. De systemen gebruiken de KNX-standaard. Mijn post scoorde ruim 25.000 views, 130 likes en 35 uitgebreide comments. Ik post vrij veel, maar dit was écht een uitschieter. En een mooi voorbeeld waarom de technische-installatiesector en de IT-securitysector de handen ineen moeten slaan om deze uitdaging het hoofd te bieden.

Wil je ChannelConnect nummer 2 van 2019 nu al online lezen? Dat kan onderaan deze pagina!

Een andere uitschieter was mijn post over een CEO-fraude die leidde tot het faillissement van een Brabants bedrijf nadat het twee ‘geautoriseerde’ betalingen van in totaal bijna 800.000 euro had gedaan. Je zou zeggen dat we die vorm van oplichterij wel gehad hadden. Wel ruim 14.000 views, dus toch veel aandacht en interesse.

Maar het is niet alleen security wat de klok slaat. Ook aardig om te vermelden is dat we op redactie de aanbesteding Gemeentelijke Telecommunicatie GT Connect op voet volgen. Deze tender gaat om de vaste communicatievoorzieningen en UC van zo’n 250 gemeenten, waar samen bijna 130.000 mensen werken. Een heel grote tender dus. De inschrijving is in februari gesloten en het doel is om de raamovereenkomst medio april te tekenen. De redactie gaat voor de komende editie van het Telecom & VoIP Dossier in detail uitzoeken hoe deze aanbesteding verloopt. We hebben al wat gebeld met operators, aanbieders, consultants en de projectorganisatie. Ook hebben we wat documenten gelezen. Dit wordt in potentie een heel interessant verhaal want deze aanbesteding lijkt behoorlijk complex en het schijnt dat de overheden zeer hoge eisen stellen aan de mogelijke aanbieders.

Tot slot nog even aandacht voor ‘This is IT’. Vorig jaar november introduceerden we deze nieuwe formule voor het ChannelConnect kennisevent, waarbij Matthijs van Nieuwkerk in gesprek ging met twaalf tafelgasten. Ook in de nieuwe editie van 22 mei a.s. zal Matthijs weer de gastheer zijn. Hoe we de keynote en de sidekick gaan invullen staat nog niet helemaal vast. Eén ding is wel belangrijk om te melden. ONL voor Ondernemers, een snel groeiende belangenorganisatie voor ondernemers in Nederland, wordt kennispartner van This is IT. De initiatiefnemer van ONL, voormalig voorzitter van MKB Nederland Hans Biesheuvel, zal een actieve rol gaan spelen in het ochtendprogramma. Lees meer over This is IT op pagina 18. Ben jij er ook bij op 22 mei?

Eric Luteijn, uitgever
eric@channelconnect.nl

Klik op de cover en lees ChannelConnect nummer 2 van 2019 nu online.