Nieuwe VMware cross-cloud-architectuur biedt klanten cloud-keuze en -controle

VMware breidt zijn hybride cloud-strategie uit met een nieuwe cross-cloud-architectuur en komt daarvoor met nieuwe private en public cloud-diensten die klanten in staat stellen hun applicaties over verschillende clouds en devices te draaien, te beheren, te verbinden en te beveiligen binnen een gemeenschappelijke beheeromgeving.

Zo komt VMware met:
– VMware Cloud Foundation, een geïntegreerd software-defined datacenter (SDDC)-platform dat het gemakkelijker maakt voor klanten hun SDDC-clouds te beheren en draaien.
– Een technology preview van nieuwe cross-cloud-diensten, die laat zien hoe klanten applicaties in de private en public cloud kunnen beheren en beveiligen, inclusief AWS, Azure en IBM Cloud.
– VMware vCloud Availability, een nieuwe reeks disaster recovery-diensten speciaal voor vCloud Air Network-partners.
– Een nieuwe release van VMware vCloud Air Hybrid Cloud Manager die VMware vSphere-gebruikers in staat stelt applicaties te migreren naar VMware vCloud Air zonder downtime.

De cross-cloud-architectuur maakt consistente implementatiemodellen, beveiligingsprotocollen, zichtbaarheid en governance mogelijk voor alle applicaties, zowel on-premise als daarbuiten, ongeacht onderliggende cloud, hardware-platform of hypervisor. VMware’s cross-cloud-architectuur bouwt voort op de leidende private en hybrid cloud-mogelijkheden door klanten de vrijheid te bieden te innoveren in meerdere clouds én wordt geleverd door VMware Cloud Foundation. Dat is een aantal nieuwe cross-cloud-diensten, ontwikkeld door VMware en het VMware vRealize cloud management platform.

VMware Cloud Foundation levert de next-generation hyperconverged infrastructuur, waarmee private clouds gebouwd kunnen worden. Voor het eerst wordt VMware’s schaalbare hyperconverged software (VMware vSphere en VMware Virtual SAN) nu gecombineerd met netwerkvirtualisatieplatform VMware NSX. VMware SDDC Manager is een belangrijk onderdeel van VMware Cloud Foundation en helpt klanten en serviceproviders de implementatie en het beheer van VMware cloud-software te automatiseren. SDDC Manager helpt de gehele VMware cloud-software-stack te bouwen en onderhouden, waardoor cloud-beheerders hun cloud-infrastructuur niet meer hoeven te installeren, configureren, beheren en updaten en een complete cloud in slechts enkele uren kan worden gebouwd. Daardoor kunnen klanten zes tot acht keer sneller een cloud-infrastructuur implementeren en dertig tot veertig procent besparen op TCO.

VMware Cloud Foundation biedt een nieuwe ‘as-a-service’-optie die de kracht van het SDDC levert in een hybrid cloud-omgeving. IBM is de eerste VMware vCloud Air Network-partner die de nieuwe VMware Cloud Foundation-diensten levert met zijn VMware Cloud Foundation on IBM Cloud-aanbod. VMware Cloud Foundation zal in de toekomst beschikbaar zijn op additionele public clouds, waaronder vCloud Air. Lees meer over VMware Cloud Foundation on IBM Cloud in deze Engelstalige aankondiging.

Voor private clouds kunnen klanten gebruiksklare VxRack Systems geïntegreerde oplossingen van EMC aanschaffen of de Cloud Foundation-software combineren met gekwalificeerde VMware Virtual SAN Ready Nodes van Dell, Hewlett Packard Enterprise en QCT.

VMware Cloud Foundation runt iedere traditionele of cloud-native applicatie, van bedrijfskritische scale-up applicaties tot distributed scale-out applicaties. Ongeacht of deze in virtuele machines of containers staan, biedt VMware Cloud Foundation een consistent infrastructuurplatform dat de prestaties, veerkracht, veiligheid en beheerfunctionaliteiten van vSphere, Virtual SAN en VMware NSX levert.

VMware vCloud Air en het VMware vCloud Air Network service-provider ecosysteem blijven belangrijk in VMware’s hybrid cloud-strategie. Voor het uitbreiden van een VMware private cloud naar VMware vCloud Air, biedt de nieuwste versie van Hybrid Cloud Manager verbeteringen die de migratie van applicaties vereenvoudigen en de prestaties van de verbinding tussen de twee omgevingen verhogen. vCloud Air Hybrid Cloud Manager stelt klanten in staat on-premise-netwerken uit te breiden naar vCloud Air via een geoptimaliseerde software-defined WAN, waardoor netwerken zich in de cloud bevinden, maar kunnen presteren alsof ze lokaal zijn. vCloud Air Hybrid Cloud Manager zorgt ook voor zero downtime, bi-directional migratie van volledige applicaties en de migratie van NSX-beveiligingsprotocollen naar vCloud Air Advanced Networking-diensten. Klanten kunnen virtuele machines tot twintig keer sneller verplaatsen met een geoptimaliseerd netwerk en dezelfde beveiligingsprotocollen en -controls behouden die on-premise beschikbaar zijn, zonder dat de business daar hinder van ondervindt.

Meer informatie: www.vmware.com