Nieuwe Veeam Availability Suite 9.5 Update 3: gecentraliseerd databeheer virtuele, fysieke en multi-cloudworkloads

Veeam Software, innovator op het gebied van de Availability for the Always-On Enterprise, introduceert Veeam Availability Suite (VAS) 9.5 Update 3 (U3). De update breidt het databeheer uit en garandeert beschikbaarheid voor alle workloads – virtueel, fysiek en in de cloud. Alle workloads zijn centraal te beheren vanuit één Veeam-overzicht. Dankzij de update kunnen organisaties hun legacy-back-ups vervangen en voor het hele bedrijf beschikbaarheid garanderen via één overzichtelijk platform.

“Veeam zag tien jaar geleden al dat er behoefte was aan een innovatieve benadering van back-up en beschikbaarheid. Het bedrijf introduceerde daarom een zeer betrouwbare en gebruiksvriendelijke back-upoplossing”, zegt Peter McKay, co-CEO en President van Veeam. “Sindsdien hebben klanten constant gevraagd om eenzelfde Veeam-innovatie voor al hun workloads, die hun legacy back-upoplossingen zou vervangen. Met Veeam Availability Suite 9.5 Update 3 gaat de wens van deze klanten in vervulling. Zij kunnen hun volledige omgeving vanaf nu beheren in één Veeam-oplossing en beschikbaarheid garanderen voor alle apps, data en clouds.”

Veeam introduceert met deze update ook de Universal Storage API, een nieuwe opslaginterface die Veeam voortaan in staat stelt nieuwe opslagintegraties sneller te ondersteunen. Dit zorgt voor een betere back-upprestatie, minder risico op dataverlies en betere herstelmogelijkheden. Dankzij de Universal Storage API kan het bedrijf in Availability Suite 9.5 Update 3 een integratie toevoegen met IBM Spectrum Virtualize, wat de mogelijkheden voor storage-snapshotintegratie uitbreidt naar IBM Storwize en het complete op SAN Volume Controller gebaseerde opslagaanbod, alsmede de Lenovo Storage V Series. De strategische partnerschappen met IBM en Lenovo zijn een uitbreiding op Veeam’s bestaande strategische partnerschappen met HPE, Cisco en NetApp.

Veeam Availability Suite 9.5 Update 3 biedt de volgende componenten:
• Ingebouwd beheer voor Veeam Agent for Windows 2.1 en Veeam Agent for Linux v2
• Ondersteuning voor VMware Cloud op AWS
• Storage-integratie voor IBM en Lenovo
• Nieuwe mogelijkheden voor analytics en monitoring in Veeam ONE

De nieuwe update volgt op Veeam’s recent aangekondigde ondersteuning voor IBM AIX en Oracle Solaris, die fysieke workloads in UNIX-omgevingen beschermt. Het nieuwe aanbod ondersteunt niet alleen Veeam’s toetreding tot de enterprise-markt, maar ook de vervanging van traditionele legacy-vendoren door een betrouwbare en gebruiksvriendelijke oplossing voor alle workloadsoorten. De ondersteuning van fysieke workloads in Unix-omgevingen garandeert de bescherming van bedrijfskritische applicaties, systemen en data die zich in gedistribueerde enterprise-omgevingen bevinden.

Meer informatie: www.veeam.com