Nieuwe ProSAFE smart managed switches bij NETGEAR

NETGEAR introduceert drie nieuwe ProSAFE Smart Managed Switches, geschikt voor gebruik met Power over Ethernet (PoE)- en PoE+-apparaten. De nieuwe standalone switches variëren in aantal en soort PoE-poorten om aan huidige en toekomstige draadloze netwerkeisen te kunnen voldoen.

Daarmee zijn ze een ideale oplossing voor middelgrote en kleine bedrijven in bijvoorbeeld de hospitality-, zorg-, onderwijs- en retailsector. Organisaties die behoefte hebben aan een effectief netwerk, besparing op operationele kosten en eenvoudig beheer.

De ProSAFE switches zijn ontworpen voor geconvergeerde netwerken, waarbij audio, video en andere data via één verbinding lopen: ze bieden PoE+- en Layer 2+- en Layer 3 Lite-functionaliteit. In veel midden- en kleinbedrijven worden steeds meer PoE-apparaten gebruikt, zoals VoIP-telefoons, IP-beveiligingscamera’s, draadloze access points, bewegingssensoren, LED-verlichting, deursloten en andere IoT-apparaten die samen krachtige netwerkswitches vereisen. Draadloze access points en HD-camera’s die gebruik maken van Wave 2 802.11ac WiFi hebben zelfs PoE+-voeding (802.3at) nodig, wat de eisen die aan PoE-switches worden gesteld alleen nog maar groter maakt.

“PoE-apparaten vragen veel van switches”, zegt Richard Jonker, vice president of product line management van MKB-producten bij NETGEAR. “Daarom beschikken onze drie nieuwe Smart Switches over PoE+: we snappen dat het aantal benodigde poorten en de hoeveelheid benodigde stroom varieert en ook kan veranderen naarmate de tijd vordert. Daarnaast zijn onze switches stil, en flexibel te plaatsen.”

GS418TPP Easy-Mount 16-Port Gigabit Smart Managed Switch
Beschikt over 16 PoE+ copper-poorten en twee Gigabit SFP fiber-poorten voor aggregatie met de netwerkkern. Organisaties die infrastructuur op de groei willen kopen hebben met 240W aan PoE-kracht genoeg speelruimte. De GS418TPP is overal te plaatsen dankzij het slanke ontwerp en het unieke NETGEAR Virtually AnywhereTM mountingsysteem. Of dat nu aan de muur is, aan een paal, onder een bureau, achter een luchtrooster of boven een systeemplafond – de mogelijkheden zijn eindeloos. Door slimme ventilatorsnelheden maakt de switch bovendien geen lawaai, zelfs niet wanneer deze op de toppen van zijn kunnen draait.

GS510TPP 8-Port Gigabit Smart Managed Switch
Telt 8 PoE+ copper-poorten en twee SFP-poorten voor fiber uplinks. Met 190W aan PoE-kracht heeft elke netwerkmanager genoeg capaciteit om PoE+-apparaten toe te voegen naarmate het bedrijf groeit. De ventilatoren draaien sneller naarmate activiteit en dus de temperatuur stijgt, zodat de switch zowel in desktop- als in rackmount-toepassing stil blijft.

prosafe

GS510TLP 8-Port Gigabit Smart Managed Switch
Deze switch biedt acht PoE+ copper-poorten en twee dedicated SFP poorten voor fiber uplinks. Bedrijven die geld voorzichtig moeten besteden kunnen meer PoE+-apparaten aansluiten dankzij een capaciteit van 75W. Door het ventilatorloze ontwerp is de GS510TLP uitermate geschikt voor toepassing in desktops en rackmounts in vergaderzalen, open kantoren, verzorgingscentra en andere stille omgevingen.
De switches beschikken over dezelfde managementfunctionaliteiten van andere NETGEAR ProSAFE Smart Managed Switches, met simpelere instellingen en uitrol middels een gebruiksvriendelijke en intuïtieve online gebruikersinterface.

De belangrijkste voordelen van de drie switches zijn:
– Layer 3 static routing met 32 routes (IPv4 en IPv6) voor interVLAN local routing
– Geavanceerde VLAN-ondersteuning voor betere netwerksegmentatie
– Geavanceerde PoE-instellingen per poort voor remote power management van via PoE verbonden devices, waaronder operation scheduling
– Energie-efficiënte ethernet (IEEE 802.3az) voor maximale stroombesparing
– Aanpasbare L2 netwerkfunctionaliteiten zoals VLANs, Rapid Spanning Tree, IGMP Snooping en Querier, IGMP Fast Leave
– Geavanceerde Smart Switching-functionaliteiten, waaronder IPv4/IPv6 Layer 3 static routing, DiffServ QoS policies, LACP Link Aggregation, Broadcast control, Denial of service-bescherming
– Levenslange hardware-garantie met levenslange verzending van vervangende onderdelen op de eerstvolgende werkdag en levenslange technische ondersteuning

Meer informatie: www.netgear.nl