Nieuwe oplossingen van Juniper Networks helpen serviceproviders met snellere 5G-transformatie

Juniper Networks, leverancier van geautomatiseerde, schaalbare en veilige netwerken, heeft zijn aanbod van oplossingen voor metro-, edge- en core-netwerken fors uitgebreid. Juniper wil daarmee de 5G-transformatie van serviceproviders bespoedigen.

Het nieuwe aanbod omvat onder meer een voor IP geoptimaliseerde chipset met een 400 GbE-dichtheid binnen een nieuwe lijnkaart met een capaciteit van 14,4 Tb, toegang tot nieuwe ACX netwerken, netwerkaggregatie en nieuwe MX 5G-routers. Deze oplossingen bieden serviceproviders de mogelijkheid om hun infrastructuurtransformatie op holistische wijze aan te pakken. In combinatie met de softwareoplossingen uit de Contrail-reeks van Juniper dragen deze infrastructuurverbeteringen bij aan een veilige, geautomatiseerde en cloud-gerichte architectuur die serviceprovider nieuwe omzetkansen biedt.

5G-netwerken bieden serviceproviders de mogelijkheid om hun omzet te vergroten met nieuwe diensten die eerder simpelweg niet realiseerbaar waren, zoals IoT-, AR/VR- en connected car-toepassingen met een latency van bijna nul. Dergelijke diensten gaan echter gepaard met een exponentiële groei van het dataverkeer, hogere prestatie-eisen, nieuwe beveiligingsrisico’s en operationele complexiteit. Als antwoord hierop moeten serviceproviders hun netwerken transformeren tot een veilige, geautomatiseerde en cloud-gerichte infrastructuur. Dit is nodig om dit soort diensten op een simpele, flexibele en kostenefficiënte manier aan te bieden.

Serviceproviders hebben baat bij een holistische aanpak van digitale transformatie die de infrastructuur, het netwerkbeheer en de levering van cloud-native diensten omspant. Alleen daarmee kunnen zij de economische voordelen realiseren die nodig zijn om succes te boeken in de moderne digitale economie. De nieuwe oplossingen van Juniper bieden serviceproviders de mogelijkheid om een door bedrijfsprocessen aangestuurde aanpak van infrastructuurtransformatie te hanteren die gebruikmaakt van de beste functionaliteit voor beveiliging, automatisering en cloud computing die er op de markt te vinden is. Als aanvulling op deze infrastructuurverbeteringen biedt de Contrail-reeks van Juniper serviceproviders de mogelijkheid om af te stappen van het beheer van afzonderlijke apparaten en de volledige beheerlevenscyclus te automatiseren met één geïntegreerde reeks van softwareoplossingen. Dit draagt bij aan vereenvoudiging van het ontwerp, de implementatie en het beheer van hun netwerk.

Meer informatie: www.juniper.net