Nieuwe beveiligingstechnologie van Cisco geeft cybercriminelen minder kans

Fabrikant Cisco heeft zijn firewalls uitgebreid met de analysesystemen van Sourcefire, de in 2013 overgenomen securityspecialist. Cisco ASA with FirePOWER Services moet organisaties beschermen tegen de nieuwste cyberaanvallen die vaak onopgemerkt blijven.

Zero-days aanvallen vinden plaats via tot dan toe onbekende beveiligingslekken en de nieuwe malware blijft gemiddeld tot wel 200 dagen ongemerkt op het netwerk. Cisco wil met zijn nieuwe oplossingen de tijd die nodig is om geavanceerde malware op te sporen, te stoppen en lekken te dichten sterk verkorten. Daartoe is applicatiecontrole toegevoegd aan de ASA-firewall, samen met intrusiepreventiesoftware (IPS) en advanced malware protection (AMP) van Sourcefire.

“Ondernemingen virtualiseren steeds meer systemen en gebruiken meer en meer toepassingen. Meer software betekent meer doelwitten voor cybercriminelen. Bedrijven hebben behoefte aan een beveiligingsbeleid om zich voor, tijdens en na een aanval te beschermen”, aldus Jerome Bei, die voor Cisco de Noord-Europese security engineering-afdeling aanstuurt. 

De nieuwe firewall van Cisco voegt contextuele informatie toe aan het dataverkeer op het netwerk en filtert zo veel nauwkeuriger de mogelijk kwaadaardige software. Door AMP te integreren kunnen klanten zich ook beter beschermen ná een aanval. Dankzij de analysemogelijkheden van AMP kan de omvang van een aanval sneller worden vastgesteld, kunnen infecties sneller en efficiënter worden verwijderd en wordt de firewall automatisch bijgewerkt om het lek te dichten.

Bestaande ASA-gebruikers kunnen hun firewall upgraden met de nieuwe aanvullende software. Meer informatie: www.cisco.com