Nieuwe Asus Chromebook heeft ergonomisch toetsenbord

Asus heeft een nieuwe serie Chromebooks, de Chromebook Flip C434. De nieuwe serie beschikt over een ergonomisch toetsenbord, de ErgoLift, dat typen comfortabeler maakt. Chromebooks doen het traditioneel goed in het onderwijs, dankzij een relatief lage prijs, en eenvoudige beheermogelijkheden, dankzij het Chrome OS.

De Flip C434 is net als zijn voorgangers een notebook die met omgeklapt scherm als tablet gebruikt kan worden. Maar voor de rest is vrijwel alles vernieuwd en verbeterd. De modellen beschikken over een Core M3-8100Y, de 64-bit dual core processor met ultralaag stroomverbruik, speciaal ontwikkeld voor laptops in het goedkopere segment. Op een later tijdstip komt een versie met een Intel Core i5-8200Y processor. Er is keuze uit 4 of 8GB LPDDR-geheugen en 32 of 64GB SSD-opslag. Er is een sleuf voor microSD-kaarten waarmee de opslag kan worden uitgebreid tot maximaal 2TB extra. Hoewel Chromebooks in eerste instantie bedoeld zijn voor gebruik in de cloud, levert dit genoeg opslag op om ook offline te kunnen werken.

NanoEdge en ErgoLift

ChannelConnect-ASUS-Chromebook-Flip-C434-2

Asus volgt de nieuwste trends in deze Chromebooks. Dat betekent dat ze beschikken over een 14-inch vrijwel randloos scherm dat is gestoken in een 13-inch chassis. ‘NanoEdge-display’ noemt Asus dit en het levert een prachtige screen-to-body ratio op van 87%. Dit touch-scherm heeft een resolutie van 1900×1080 (Full HD).

Een andere eigen vinding is het zogeheten ‘ErgoLift’ scharnier. Dit maakt het 360 graden omdraaien van het toetsenbord mogelijk voor de tablet-modus. Maar het kantelt het toetsenbord in de laptop-modus iets omhoog, wat een betere ergonomie oplevert tijdens het typen. Bovendien creëert dit ruimte onder het apparaat wat zorgt voor een beter geluid uit de speakers. Het toetsenbord is verlicht en heeft maar liefst 1,4 mm afstand tussen de toetsen, zodat typen comfortabel is.

USB-C

De Flip C434 heeft dual band 802.11ac wifi aan boord en Bluetooth 4.0. Naast de oudere USB A-poort, heeft hij ook twee moderne USB-C-aansluitingen, voor het aansluiten van de stroomadapter, externe beeldschermen en andere apparatuur. Hij beschikt over een 48Wh-batterij die tot 10 uur stroom levert.

ChannelConnect-ASUS-Chromebook-Flip-C434