Nieuwe appliances voor Software Defined Storage bij Dell

Computerfabrikant Dell heeft de tweede generatie geconvergeerde web-scale appliances uit de Dell XC-reeks gelanceerd. Deze uiterst schaalbare geïntegreerde oplossingen helpen klanten met het stroomlijnen van hun datacenter. Ze bieden 50 procent meer opslagcapaciteit en tot twee keer de rack-densiteit van eerdere versies. Hiervan profiteren klanten bij het beheer van een breed scala aan workloads, variërend van virtual desktop infrastructures tot private clouds en Big Data.

De tweede generatie appliances uit de Dell XC-reeks biedt hypergeconvergeerde oplossingen. Deze combineren 13e generatie Dell PowerEdge-servers met Nutanix software en de wereldwijde service en ondersteuning van Dell. De appliances voegen opslagcapaciteit, rekenkracht en hypervisor-technologie samen tot één enkele oplossing. Zij bieden een aanvulling op het Software Defined Storage (SDS)-aanbod van Dell.

De belangstelling van klanten in hyper-converge systemen blijft groeien. Ze profiteren van zowel eenvoudige als krachtige oplossingen, een snelle implementatie en lagere operationele kosten. De Dell XC-reeks biedt tot 27 procent lagere kosten en een tot zes keer snellere ‘time-to-value’ dan een traditionele VDI-oplossing, zo blijkt uit een recente analyse door ICT-onderzoeksbureau Wikibon.

De tweede generatie van de geconvergeerde web-scale appliances uit de Dell XC-reeks is in de loop van maart wereldwijd verkrijgbaar.

Voor meer informatie: www.dell.nl