Xerox vergroot marktkansen channelpartners met nieuw portfolio

Met de introductie van de nieuwe AltaLink en Versalink printers en MFP’s binnen het Xerox ConnectKey-portfolio krijgen channelpartners nieuwe mogelijkheden om hun omzet te vergroten en nieuwe markten aan te boren.

Xerox heeft daartoe traditionele printers getransformeerd tot slimme, verbonden ‘werkplekassistenten’ die inspringen op de steeds veranderende behoeften van het moderne bedrijfsleven. De totale introductie betreft niet minder dan 27 nieuwe machines.

Gepersonaliseerde workflows, één knop voor toegang tot de cloud en meerdere beveiligingsfuncties zorgen ervoor dat de nieuwe Xerox AltaLink en Xerox VersaLink productseries aantrekkelijker worden voor klanten en gemakkelijker te verkopen zijn.

connectkey
Herman Levert

“In een MKB-markt waar de manier van werken volledig verandert hebben onze ruim 5.000 channelpartners wereldwijd de allerbeste technologie, software en diensten nodig om hun verkoopverhaal kracht bij te zetten en klanten te overtuigen,” zegt Herman Levert, Vice President Xerox Benelux. “Daarom innoveren we de manier waarop de wereld communiceert, met elkaar verbonden is en (samen)werkt. Deze productintroductie weerspiegelt onze focus op innovatie en toonaangevende productontwikkeling en is opnieuw een bewijs dat het ‘nieuwe Xerox’ (na de afsplitsing van de Business Services divisie begin dit jaar, red.) zeer veel waarde hecht aan het ondersteunen van channelpartners bij het behalen van langdurige en duurzame groei op hun lokale markten.”

Binnen de AltaLink en VersaLink serie vallen multifunctionele printers (MFP’s) die geschikt zijn voor managed print services, gecombineerd met oplossingen voor workflow-automatisering.

connectkey
Een aantal van de nieuwe machines uit het Xerox portfolio

De VersaLink-apparaten zijn ontworpen voor kleine werkgroepen en teams die verspreid in de organisatie zitten; de serie bestaat uit 19 printers en multifunctionele printers (MFP’s). De AltaLink-serie bestaat uit 10 MFP’s die ontworpen zijn voor grote werkgroepen of voor een grotere printvolumebehoefte. De twaalf A4- en zeventien A3-apparaten, die zowel in kleur als monochroom verkrijgbaar zijn, bieden snelheden tot 90 pagina’s per minuut en zijn allemaal uitgerust met ConnectKey. Dit zorgt voor een krachtige combinatie van technologie en software voor kleine en middelgrote ondernemingen en werkgroepen binnen grote ondernemingen. Alle machines beschikken over een nieuw touchscreen dat simpel en logisch in elkaar steekt en veel lijkt op een smartphone of tablet. De echte verandering is dus de gebruikservaring die op deze manier geboden wordt.

Uniek voor de nieuwe Connectkey producten zijn de mogelijkheden voor channelpartners om zelf nieuwe applicaties te bouwen. Channelpartners kunnen de Personalised Application Builder en App Studio van Xerox bijvoorbeeld gebruiken voor het ontwikkelen en verkopen van gepersonaliseerde oplossingen, waardoor klantloyaliteit en terugkerende omzet gegenereerd kunnen worden. Meerdere partners boeken reeds successen met deze technologie, door middel van apps die zij in hun verkoopproces hebben opgenomen. Dit zijn geen standaard apps van Xerox maar apps die zij zelf ontwikkeld hebben.

De AltaLink serie is inmiddels leverbaar via de bekende kanalen; de VersaLink serie komt medio juni beschikbaar voor uitlevering.

Meer informatie: www.xerox.com