Western Digital introduceert My Book Duo externe opslag

Western Digital, fabrikant van dataopslag-media, heeft de My Book Duo externe opslag gelanceerd. Dit dataopslagsysteem voldoet aan de groeiende vraag van zowel consumenten als professionals naar digitale opslagruimte en prestaties. Ook is de My Book Duo Drive een geschikte oplossing voor kleine bedrijven die veel data gebruiken en steeds sneller zakendoen.

Met enorme capaciteit (tot 20TB) en snelle overdrachtssnelheden biedt de nieuwe desktop RAID-drive de mogelijkheid om op één plek grote hoeveelheden foto’s, video’s, muziek en belangrijke documenten op te slaan, terwijl gebruikers de volledige controle houden over de inhoud.

dus
WD My Book Duo

“Zowel thuis als op kantoor creëren en verzamelen mensen grote hoeveelheden data en hebben ze snelle oplossingen nodig met hoge capaciteit om gegevens op één locatie eenvoudig op te slaan en te gebruiken”, zegt Sven Rathjen, vicepresident van marketing, Client Solutions bij Western Digital. “We zien deze ontwikkeling bij nieuwe contentcreatiemarkten zoals de dronemarkt en bij hobbyisten. Ook professionals produceren en bewerken grote foto- en videobestanden van hoge kwaliteit. Er is nooit eerder meer vraag geweest naar een gebruiksvriendelijke desktop-opslagoplossing met zo’n hoge capaciteit zoals de My Book Duo. Het systeem voldoet hiermee aan de groeiende opslagbehoeften van huidige contentmakers.”

Of het nu wordt gebruikt als back-upsysteem voor thuis of een klein bedrijf, de My Book Duo-drive kan snel en betrouwbaar grote hoeveelheden gegevens opslaan in elke situatie. Het systeem wordt geleverd met RAID-geoptimaliseerde WD Red™-schijven die sequentiële leessnelheden1 leveren tot 360 MB/s, en RAID-geoptimaliseerde firmware die perfect is voor dubbele schijf arraysystemen met automatisch beheer van drive-operations om de betrouwbaarheid van de lees- en schrijfcyclusgegevens te waarborgen.

De My Book Duo-drive beschikt over een USB Type-C-poort en wordt geleverd met verschillende kabels zodat het universeel compatibel is (ondersteunt USB 3.1 Gen 1/3.0 / 2.0) en hoogwaardige connectiviteit biedt. De drive heeft ook twee extra USB-type-A hub poorten om extra accessoires toe te kunnen voegen zoals drones, actiecamera’s, kaartlezers, toetsenborden, muizen, USB-drives of het opladen of synchroniseren van je telefoon. De My Book Duo-drive heeft grote capaciteiten en bestandsoverdrachtssnelheden en is beschikbaar in 20TB, 16TB, 12TB, 8TB, 6TB en 4TB2 uitvoeringen en voorzien van wachtwoordbeveiliging en 256-bits AES-encryptie met WD Security-software om privé-bestanden te beveiligen. WD geeft een garantie van drie jaar op de My Book Duo drives.

Meer informatie: www.wd.com