Veeam Availability Suite v10 is volgende-generatie back-upplatform

Veeam Software, leverancier van back-upoplossingen voor Cloud Data Management, heeft de nieuwe Veeam Availability Suite v10 op de markt gebracht. Deze biedt volgende-generatie dataprotectiemogelijkheden die de beschikbaarheid, portabiliteit en uitbreidbaarheid van data verder verbeteren.

De oplossing – in 2008 op de markt gebracht als Veeam Backup & Replication is het vlaggenschip van Veeam en biedt nu als Veeam Availability Suite moderne bestandsdatabescherming voor NAS, Multi-VM Instant Recovery voor het automatiseren van disaster recovery en sterk uitgebreide bescherming tegen ransomware. Door meer uitbreidingsmogelijkheden van het platform, data-mining via API’s en meer dan 150 belangrijke uitbreidingen biedt Veeam nu de meest robuuste oplossing voor compleet datamanagement en bescherming voor hybrid-cloud-omgevingen.

“v10 is de belangrijkste release in de geschiedenis van Veeam. De uitbreidingen die we doorvoerden, brengen dataprotectie naar het volgende niveau en zorgen voor de meest eenvoudige, meest flexibele en meest betrouwbare oplossing voor hybrid-cloudomgevingen”, zegt Danny Allan, Chief Technology Officer en Senior Vice President of Product Strategy van Veeam. “Als marktleider in Cloud Data Management ligt onze focus op innovatieve, best-in-class oplossingen en het in lijn brengen van onze producten met de eisen van onze klanten. Met de nieuwe Veeam Availability Suite v10 blijven we trouw aan deze idealen en helpen we bedrijven van elke omvang te waarborgen dat hun data altijd beschikbaar, overdraagbaar en beschermd is binnen iedere cloud en elk platform. Daardoor kunnen zij hun data op een intelligente manier gebruiken om hun zakelijke succes te vergroten en ook plannen maken voor de toekomst.”

Veeam Availability Suite v10 breidt het leiderschap van Veeam in compleet Cloud Data Management verder uit. De suite biedt geavanceerde bescherming voor elke applicatie en alle data binnen iedere cloud. v10 introduceert nieuwe mogelijkheden die zorgen voor eenvoud, flexibiliteit en betrouwbaarheid, waardoor organisaties de volgende doelen kunnen behalen:
– Moderniseren en vereenvoudigen van het beschermen van grote file shares en file servers met krachtige NAS-back-up.
– Het realiseren van een ongestoorde bedrijfsvoering met een volgende-generatie Instant Recovery-engine en Multi-VM Instant Recovery voor disaster recovery na grootschalige datacenter-uitval.
– Het vereenvoudigen van off-site back-up en het realiseren van 100 procent bescherming tegen ransomware en insider threats met uitgebreide S3-objectstorage-integratie en niet aan te passen back-ups.
– Het hergebruiken van back-updata voor het ontdekken van nieuwe inzichten en het benutten van back-ups voor data-analyse met behulp van derde partijen op basis van integratie via de nieuwe Veeam Data Integration API.
– Bredere platform- en ecosysteemondersteuning met nieuwe, geavanceerde mogelijkheden voor Linux, HPE Primera and HPE StoreOnce, Nutanix AHV, PostgreSQL, MySQL en meer.

Meer informatie: www.veeam.nl