Nieuw bij Toshiba: Portégé X30 en Tecra X40

Toshiba Information Systems Benelux heeft de Portégé X30 en Tecra X40 op de markt gebracht. Het zijn beide elegant vormgegeven laptops geschikt voor de veeleisende professional. Deze lichtgewichten vormen een uitbreiding van de serie ultradunne, ultralichte zakelijke laptops van Toshiba.

De nieuwe laptops maken net als de recent gelanceerde hybride 2-in-1 Portégé X20W gebruik van Windows 10 Pro. Binnen het chassis van magnesium is de hybride koeltechniek actief waardoor ze het maximale halen uit de 7e generatie Intel Core-processors (U-serie). Verder zijn beide laptops vormgegeven en afgewerkt volgens het Toshibakleurenschema Onyx Blue en Light Gold.

“We maken met grote toewijding innovatieve producten voor zakelijke gebruikers, zonder daarbij compromissen te sluiten op prestaties, connectiviteit, functionaliteit, batterijduur en duurzaamheid”, zegt Ronald Ravel, country Manager van Toshiba Information Systems Benelux. “Bij de Portégé X30 en Tecra X40 is in elke stap van het ontwerpproces onze jarenlange expertise in mobiele devices herkenbaar. Van de vormgeving en de productie tot en met het uitputtende testen van de machines. We zijn ervan overtuigd dat dit ook gevoeld wordt in de eersteklas werkervaring die kenniswerkers ermee opdoen.”

portégé

De Tecra X40 is 16,9mm dun, weegt 1,25kg en heeft een scherm van 14-inch. De Portégé X30 heeft een scherm van 13,3-inch, weegt slechts 1.05kg en is slechts 15,9mm dun, 11 procent dunner en 13 procent lichter dan de prijswinnende voorganger.

Het magnesium ToughBody-chassis heeft een honingraatstructuur ter versteviging en vangt bij vallen schokken op. Beide laptops zijn uitgevoerd met kristalheldere, ontspiegelde schermen met een hoge resolutie (1920 x 1080). Optioneel is de In-Cell Touch-technologie, waardoor het nog makkelijker is om onderweg snel te werken. De schermen bieden breedbeeldkwaliteit zonder af te dingen op optimale aanraakconfiguratie. Het toetsenbord van beide laptops is voorzien van achtergrondverlichting en heeft toetsen die iets vergroot zijn, zodat er vlot en foutloos mee te werken is.

Om gevoelige bedrijfsgegevens te beschermen zijn de Portégé X30 en Tecra X40 voorzien van meerdere beveiligingslagen. Zo maken beide machines gebruik van technologie voor biometrische en gezichtsherkenning – zichtbaar in de nieuwe Touchpad met ingebouwde vingerafdruklezer, SecurePad met Synaptics Natural ID vingerafdruksensor. Optioneel kunnen de devices gebruik maken van een IR-camera voor gezichtsherkenning op basis van Intel Authenticate en Windows Hello. Samen gecombineerd ontstaat een persoonlijke, veilige toegang zonder wachtwoordgebruik. Deze veiligheidslagen worden ondersteund door Toshiba’s eigen ingebouwde BIOS, die het risico op niet-geautoriseerde toegang aanzienlijk verkleind.

Ondanks hun ultradunne vormgeving, herbergen de Portégé X30 en Tecra X40 uitzonderlijk snelle PCIe solid state drives en DDR4-geheugen, die breedbandsnelheden mogelijk maken tot 33 procent sneller dan de DDR3L-voorganger. Net als de Portégé X20W-D zijn ook deze laptops uitgerust met harman/kardon stereo-speakers en DTS Sound-software voor een eersteklas audio-ervaring.

Om de bruikbaarheid te vergroten, kunnen de laptops worden gebruikt in combinatie met een nieuwe Thunderbolt 3 Dock. Deze biedt betrouwbare energievoorziening en gegevensuitwisseling en is voorzien van een reeks poorten waarmee een kenniswerker alles tot zijn beschikking heeft voor een optimale mobiele werkplek. Zoals twee USB Type-C, een USB3.0 en een HDMI-poort en een microSD Card Slot. Ook kan er optioneel een SmartCard-lezer aangesloten worden.

Meer informatie: www.toshiba.nl