Toshiba lanceert nieuwe SSD’s

De Japanse fabrikant Toshiba introduceert nieuwe SSD’s. De SATA versie is direct beschikbaar, aan de SAS- en NVMe-versie wordt nog gewerkt. De nieuwe drives maken gebruik van 64-layer 3D NAND chips. De NVMe fabric software zou beter zijn dan open source code.

De PM5 Series is een 12Gbit/s SAS SSD met vier-poorts Multilink technologie die zorgt voor snelheden die die van PCIE dicht benaderen. De PM5 begint bij 400GB, maar schaalt uit tot 30,72TB in een 2,5-inch behuizing, levert 400.000 random read IOPS, en tot 3,35/2,72GB/sec sequentiële read/write performance, wat en record is voor SAS SSD’s.

De PM5 controller ondersteunt multi-stream write om datasoorten te beheren en te groeperen ter voorkoming van vervuiling. De SSD kan dagelijks 1, 3, 5 of 10 keer worden overschreven, en heeft de mogelijkheid voor secure instant erase.

ssd
Toshiba CM5 en PM5

Voor wat betreft NVMe ondersteunt de CM5 eveneens multi-stream write technologe. De drive is ‘NVMe over Fabric-ready’ met opties als een overzichtslijst van scatter en een geheugenbuffer voor de controller. Deze CMB optie gebruikt een deel van de DRAM op de SSD als host-system geheugen, waardoor de DRAM-belasting aan de computerkant wordt verminderd en het systeem als geheel hoge snelheden bereikt. De capaciteit loopt uiteen van 800GB tot 15,36TB met 1, 3 of 5 dagelijkse overschrijvingsmogelijkheden. Het systeem levert tot 800.000 random read en 240.000 random write IOPS voor het 5 DWPD (drive writes per day) model, en tot 220.000 random write IOPS voor het 3 DWPD model.

ssd

Toshiba komt ook met de SG6, een 6Gbit/s SATA SSD, een update op het bestaande SG5 model. De SG6 maakt gebruik van 64-layer TLC en is beschikbaar in capaciteiten van 256GB, 512GB en 1TB capacities. De prestaties zijn opgeschroefd naar 100.000/85.000 random read IOPS en tot 550/535MB/sec sequentiële read/write bandbreedte.

Toshiba’s NVMe over Fabrics software draait op storage servers en voorziet in SSD-abstractie, beveiliging en beheermogelijkheden die met de bestaande opensource implementaties niet mogelijk zijn. De software abstraheert de details van fysieke SSD’s zodat er virtuele naamruimtes van elke willekeurige omvang en performance aan kunnen worden toegewezen aan iedere compute node, waardoor NVMe over Fabrics makkelijker kan worden geïmplementeerd in cloud datacenters. Schaalbaarheid, betrouwbaarheid en hoge beschikbaarheid via flexibel flash management en geïntegreerde security worden in de toekomst verder verbeterd.

Meer informatie: www.toshiba.com