Red Hat breidt CloudForms multi-cloudbeheer uit met Ansible-automatisering

Leverancier van opensourceoplossingen Red Hat introduceert met Red Hat CloudForms 4.5 een nieuwe benadering voor het automatiseren van multi-cloudbeheer via een koppeling met het automatiseringsplatform Ansible by Red Hat.

Naarmate IT-omgevingen van grootzakelijke bedrijven worden omgebouwd tot dynamische, virtuele infrastructuren worden zaken als self-service, governance en compliance, resource management, financiële controles en capaciteitsplanning steeds complexer. Met Red Hat CloudForms 4.5 kunnen organisaties sneller en makkelijker volledig geautomatiseerde IT-diensten in gebruik nemen. Eindgebruikers beschikken hierdoor over policy-controlled self-service lifecycle management voor hun resources, waarbij ze bovendien meer inzicht en beheermogelijkheden hebben voor verschillende resources.

Red Hat CloudForms is een multi-cloud beheerplatform (CMP) dat policy-gebaseerde self-service van IT-diensten mogelijk maakt voor gebruikers. Het geeft IT-operations-teams een systeem om veranderingen in de omgeving te detecteren en daar op te reageren door activiteiten te monitoren, gebeurtenissen vast te leggen en configuratiewijzigingen te detecteren. CloudForms geeft IT-organisaties zowel de mogelijkheid om het gebruik en de capaciteit te monitoren via aanpasbare policy’s voor governance en compliance, als de tools voor financieel IT-beheer door verbruiksdata en factuurtarieven te gebruiken om terugbetalingsrapportages te genereren.

Ansible by Red Hat is een eenvoudig, krachtig en agentless open source IT-automatiseringsplatform waarmee gehele teams terugkerende taken kunnen automatiseren door gebruik te maken van eenvoudige, menselijke taal. Het helpt bij het definiëren en beheren van systemen, netwerkapparatuur, applicaties en tools die IT-organisaties vandaag de dag gebruiken. Dit is mogelijk door de infrastructuur en processen in Ansible Playbooks te beschrijven, die vervolgens in de krachtige Ansible-automatiseringsmachine worden uitgevoerd, waardoor de complexiteit afneemt.

Red Hat CloudForms 4.5 integreert direct met Ansible, en is de eerste automatiseringsgerichte benadering voor multi-cloudbeheer. Het is niet alleen bedoeld om Red Hat CloudForms makkelijker inzetbaar te maken in organisaties, maar ook om klanten te voorzien van meer beschikbare integratiepunten waardoor de diepte en breedte van automatisering voor hun behoeften op het gebied van IT-service management worden vergroot. Deze integratie past in de visie van Red Hat om IT-beheer te vereenvoudigen met de krachtige automatiseringsmogelijkheden van Ansible.

Belangrijkste features van de Ansible-integratie met Red Hat CloudForms 4.5 zijn:
– Service Catalog – Service catalog items kunnen nu uit Ansible Playbooks bestaan naast onder andere OpenStack Orchestration (Heat) templates, Amazon Web Services (AWS) CloudFormation, Microsoft Azure Stack en VMware vApp.
– Governance – Beheerders kunnen nu Ansible Playbooks gebruiken om veel verschillende IT-beleidsmodellen te handhaven en makkelijk vast te stellen of de geïmplementeerde systemen compliant blijven en de beveiligingsnormen toegepast worden.
– Toegang tot het Ansible-ecosysteem – Meer dan 10.000 kant en klare Ansible Playbooks en meer dan 1.000 integratiemodules kunnen nu direct in Red Hat CloudForms gebruikt worden. Deze worden geleverd als IT-diensten en kunnen gebruik worden voor de handhaving en naleving van beleid.

Red Hat CloudForms 4.5 is naar verwachting later deze maand algemeen beschikbaar in de Red Hat Customer Portal.

Meer informatie: www.redhat.com