Orange Business Services en Riverbed introduceren SD-WAN bij hybride netwerken

IT-dienstverlener Orange Business Services versterkt haar hybride netwerk met de software-defined wide area network technologie van Riverbed Technology. Met de technologie kan Orange het beheer van haar hybride netwerken simplificeren en de prestaties van zowel de corporate als de cloud-applicaties verbeteren. De lancering is een essentieel onderdeel van de network-as-a-service-strategie van Orange en zal overal ter wereld beschikbaar zijn.

Om deze SD-WAN-dienst te kunnen leveren, heeft Orange de Riverbed SteelConnect-technologie geïntegreerd in het hybride netwerkportfolio. De twee bedrijven werken samen om een virtuele netwerkfunctie (VNF) te ontwikkelen die klanten kunnen gebruiken bij gestandaardiseerde virtual customer premise equipment (vCPE). Er wordt volledige compatibiliteit onderhouden met bestaande diensten, gezien organisaties steeds meer applicaties naar de cloud verhuizen.

Riverbed’s SD-WAN-dienst, SteelConnect, is een intelligente en gesimplificeerde aanpak voor het ontwerpen, uitwerken en beheren van hybride netwerken. Applicatieprestaties worden verbeterd door real-time routing, gebruikmakende van de optimum links tussen verschillende netwerken. SteelConnect zorgt tevens voor ‘zero touch provisioning’, wat bedrijven in staat stelt om globale netwerken snel en makkelijk op te zetten. Dit leidt tot een kosteneffectieve gebruikerservaring.

Bij de eerste pilot van Orange zullen klanten verbonden worden gedurende het tweede kwartaal van 2017. De VNF van de dienst zal eind 2017 beschikbaar zijn. De nieuwe oplossing is gebouwd op de Riverbed Enterprise Application Management (EAM) voor cloud-applicaties op de Orange Business VPN Galerie. Nieuwe toepassingen verbeteren het beheer van cloudtoegang-diensten, en maken het mogelijk om connectiviteit tussen private en publieke netwerken te mixen.

Meer informatie: www.riverbed.com