Nieuwe versie FileCap helpt MSP’s bij limiteren van data

FileCap, een in Nederland ontwikkelde secure e-mail en file-transfer-oplossing, heeft in zijn nieuwe versie belangrijke aanpassingen doorgevoerd die ervoor zorgen dat Managed Service Providers (MSP) eenvoudiger het beheer van data kunnen uitvoeren.

Vanaf vandaag kan de dienstverlener quota instellen voor de FileCap server én een maximum hanteren bij de grootte van het bestand dat verstuurd wordt. Mocht de server van een klant overbelast raken, kan de MSP instellen dat hij tijdig een waarschuwing krijgt.

Instelbare datalimieten

FileCap is een zakelijke oplossing die gebruikers eenvoudig en veilig grote bestanden en e-mails met collega’s en klanten laat delen. De FileCap server wordt niet gehost in een public cloud, maar wordt door de managed server provider geïnstalleerd op één virtuele multi-tenant server. Een belangrijk beveiligingselement is dat de MSP de bestanden of de rapportages niet kan inzien. De bestanden zelf worden altijd versleuteld verstuurd en opgeslagen. Om ervoor te zorgen dat de server niet ‘volloopt’, kan de MSP nu een quota instellen voor elke specifieke FileCap server. Daarnaast kan ook de grootte van het bestand dat door de klant verstuurd wordt, aan banden worden gelegd. Mocht de klant toch teveel data versturen of ontvangen, kan de beheerder instellen dat hij tijdig een melding krijgt. In overleg met de klant kan hij vervolgens besluiten om het datalimiet van de FileCap server aan te passen.

De nieuwe FileCap versie bevat niet alleen handige opties voor de MSP, maar ook voor de eindgebruiker. Vanaf vandaag is het voor klanten mogelijk hun verstuurde bestanden terug te vinden in hun mailbox. Klanten zien het bericht met het verzonden bestand als bijlage terug bij de “Verzonden items”.

Daarnaast biedt de nieuwe release van FileCap nóg een zeer handige toepassing. Een bedrijf of instelling die gebruik maakt van de FileCap server kan personen een mail sturen met een link naar het FileCap portaal. Zo kan deze externe persoon veilig informatie naar de organisatie mailen. Die link is gekoppeld aan een speciaal aangemaakt e-mailadres, in dit geval als voorbeeld veiligebestanden@opschool.nl. Instanties of ouders die gevoelige gegevens naar de school moeten sturen, klikken op de link en versturen hun gegevens veilig via FileCap. Deze link is lange tijd te gebruiken, wat handig is voor de gebruikers. De school ontvangt alle data op één veilig e-mailadres, zodat het overzicht bewaard blijft. Op deze manier is de kans dat gegevens van kinderen publiek worden bijzonder klein. Uiteraard is deze optie niet alleen voor scholen, maar voor alle instanties en bedrijven te gebruiken die willen voldoen aan de AVG.

Meer informatie: www.filecap.nl