LANCOM Systems introduceert nieuwe access points

LANCOM Systems, de Duitse fabrikant van professionele netwerkoplossingen, heeft zijn aanbod van draadloze access points uitgebreid met vier nieuwe modellen. Deze krachtige IEEE 802.11ac Wave 2-modellen hebben een bijzonder puristisch en elegante behuizing. De dual-radio AP’s LANCOM LN-1702 en LANCOM LN-1700 bieden 4×4 multi-user MIMO (MU-MIMO)-functionaliteit en doorvoersnelheden tot 1.733 Mbps. De 2×2 MU-MIMO-modellen LANCOM LN-862 en LANCOM LN-860 bieden snelheden tot 867 Mbps. Alle vier access points kunnen autonoom functioneren. Tevens kunnen zij ook worden beheerd in de LANCOM Management Cloud (LMC). Zo maken zij het mogelijk om uiterst efficiënte Software-defined Networking (SDN)-infrastructuren in te richten.

lancom
LN-1702

Elk van de vier nieuwe zakelijke access points is voorzien van een 11n- en 11ac Wave 2-radiomodule. De 11n-modules bieden ondersteuning voor clients op de frequentieband van 2,4 GHz of 5 GHz. De 11ac Wave modules bedienen clients met 11ac-ondersteuning op de snelle frequentieband van 5 GHz. De access points zijn volledig compatibel met eerdere draadloze standaarden zoals IEEE 802.11a/b/g/n en bieden ondersteuning voor Dynamic Frequency Selection (DFS).

De twee 4×4 MU-MIMO-modellen verzenden data met behulp van zeven antennes. In het geval van de LANCOM LN-1702 zijn zes van deze antennes aan het apparaat gemonteerd; de zevende bevindt zich binnen de access point. De LANCOM LN-1700 is voorzien van zeven antennes die in de behuizing zijn geïntegreerd. Elk van de twee 2×2 MU-MIMO-modellen heeft vier antennes. Deze zijn in het geval van de LANCOM LN-862 extern aan het apparaat gemonteerd en in het geval van de LANCOM LN-860 onzichtbaar geïntegreerd binnen de behuizing.

De access points zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik binnen exclusieve en moderne gebouwen. Ze vormen een ideale oplossing voor organisaties die op discrete wijze snelle draadloze netwerken met betrouwbare dekking of gebruiksvriendelijke hotspot-oplossingen willen aanbieden (zoals in hotels, restaurants, universiteiten, bibliotheken enzovoort).

Multi-user MIMO (MU-MIMO) maakt het mogelijk om alle beschikbare streams gelijktijdig te delen tussen diverse Wave 2-clients voor een efficiëntere verdeling van bandbreedte en minimalisering van netwerkvertragingen. Dit maakt het mogelijk om draadloze netwerken in te richten die hogere snelheden bieden dan een Gigabit Ethernet-netwerk. Zelfs applicaties die veel bandbreedte nodig hebben, bijvoorbeeld teleconferenties met HD-video, kunnen zonder kwaliteitsverlies overal binnen het netwerk worden ingezet. De beamforming-technologie zorgt ervoor dat dat de clients een heel gericht signaal ontvangen.

De nieuwe AP’saccess points bieden naast de Wave 2-specifieke functies ondersteuning voor LANCOM Active Radio Control (ARC), een oplossing voor intelligente draadloze optimalisatie. Functies zoals Spectral Scan voor het detecteren van bronnen van interferentie, Adaptive Noise Immunity voor het uitfilteren van storende signalen, Client Steering en Band Steering zorgen voor een voortdurende optimalisatie van het gebruik van de access point. RF Optimization reduceert overlap tussen kanalen, terwijl Airtime Fairness voor een effectiever gebruik van bandbreedte zorgt.

Net als alle andere AP’s van LANCOM bieden de modellen uit de LN-17xx- en LN-86x-reeks maximale functionele veelzijdigheid. Ze functioneren autonoom of kunnen worden beheerd via WLAN-controllers of de LANCOM Management Cloud (LMC). De LMC is ‘s werelds eerste hyper-geïntegreerde oplossing voor netwerkbeheer. Door gebruik te maken van Software-defined Networking -technologieën (SD-WAN, SD-LAN, SD-WLAN) biedt de LMC een sterk geautomatiseerde installatie van de meest complexe netwerkinfrastructuren. De nieuwe modellen zijn daarnaast voorzien van een uitgebreide reeks van beveiligingsfuncties. Dankzij onder meer IEEE 802.11i met WPA2- en AES-encryptie en IEEE 802.1X/EAP (WPA2 Enterprise), die de access points geschikt maken voor omgevingen met bijzonder hoge eisen aan veiligheid. De modellen bieden ondersteuning voor netwerkvirtualisatie met Multi-SSID en VLAN en kunnen van stroom worden voorzien op basis van PoE (IEEE 802.3at).

Meer informatie: www.lancom-systems.com