Juniper Networks verbreedt beveiligingsaanbod

Juniper Networks, leverancier van AI aangestuurde netwerken, voegt inspectie van versleuteld verkeer toe aan de Juniper Advanced Threat Prevention (ATP) cloud en aan de firewalls uit de SRX-serie.

Het integreert daarnaast het beveiligingsraamwerk Juniper Networks Security Intelligence met het draadloze netwerkplatform van dochterbedrijf Mist. Met deze toevoegingen aan Juniper Connected Security biedt Juniper organisaties integrale mogelijkheden voor het beveiligen van versleuteld en onversleuteld verkeer binnen alle delen van hun netwerk van toegangsnetwerken en campusnetwerken tot WAN’s en datacenternetwerken.

Inspectie van versleuteld verkeer is een nieuwe functie binnen Juniper ATP Cloud en firewalls uit de SRX-reeks. Dit maakt het mogelijk om kwaadaardig botnetverkeer te detecteren dat via encryptie onopgemerkt probeert te blijven. De AI functie biedt organisaties verbeterd overzicht en meer grip op beleidsregels voor versleuteld verkeer, zonder de noodzaak van bronintensieve ontsleuteling van SSL-verkeer. Organisaties die gebruikmaken van de SRX-firewalls van Juniper hebben geen aanvullende hardware nodig voor de configuratie en het beheer van de inspectiefunctie en hoeven al evenmin netwerkwijzigingen door te voeren, aldus Juniper.

Technisch probleem

Door het gebruik van Transport Layer Security 1.3 dreigt het ontsleutelen van dataverkeer in snel tempo een technisch probleem te worden. Traditionele tools voor informatiebeveiliging zijn niet in staat om snel cyberbedreigingen te identificeren die in versleuteld verkeer zijn verscholen. De nieuwe AI functie van Juniper zorgt voor relevante inspectie met detectie van patronen in het dataverkeer. In combinatie met technologieën zoals SecIntel kunnen organisaties een gelaagde beveiligingsaanpak hanteren. Die helpt met het beheren en terugdringen van cyberrisico’s, aldus Juniper Networks.

De toevoeging van SecIntel aan Mist betekent een belangrijke stap op weg naar volledige integratie van draadloze toegang met de Juniper Connected Security-strategie. Gebruikers van netwerkplatform Mist ontvangen nu meldingen van cyberbedreigingen die door de firewalls uit de Juniper SRX-serie en ATP Cloud worden gedetecteerd. Beheerders kunnen daarmee snel beveiligingsrisico’s evalueren wanneer gebruikers en apparaten een verbinding met draadloze netwerken maken. Waar nodig kunnen ze passende maatregelen treffen via de cloud of API’s van Mist, bijvoorbeeld door bestanden in quarantaine te zetten of beveiligingsregels toe te passen, aldus Juniper Networks.

Met deze integratie wordt een nieuwe beschermingslaag toegevoegd aan de reeds robuuste beveiligingsmechanismen van Mist. Dit sluit aan op de visie van Juniper om bedreigingsbewuste netwerken in te richten die gebruikmaken van AI om te zorgen voor fijnmaziger beveiliging, lagere operationele kosten en geoptimaliseerde gebruikservaringen, aldus Juniper Networks.

Met deze verbeteringen voorziet Juniper Connected Security organisaties van tools die hen in staat stellen om zich te beschermen tegen de laatste geavanceerde cyberbedreigingen, taken op het gebied van informatiebeveiliging te automatiseren en meerdere beveiligingsmechanismen te combineren voor een oplossing die meer is dan de som van haar delen.

Meer informatie: www.juniper.net