AVM introduceert de FRITZ!Powerline 1220E

Netwerkfabrikant AVM introduceert de FRITZ!Powerline 1220E, een nieuwe set powerlineadapters waarmee de gebruiker internet met datasnelheden tot 1200 Mbps simpelweg via het stopcontact in huis haalt. Dankzij de twee gigabit-LAN-poorten is data in no time te verspreiden over dit netwerk.

Dat maakt de FRITZ!Powerline 1220E ideaal voor applicaties waarvoor veel bandbreedte nodig is, zoals HD-home entertainment en NAS-links in het thuisnetwerk. Sluit computers, smart-tv’s, of online-gameconsoles betrouwbaar en snel aan op je thuisnetwerk – zelfs over grotere afstanden.

fritzHet apparaat heeft een geïntegreerd stopcontact en is gebaseerd op de HomePlug AV2-standaard. Net zoals alle FRITZ!Powerline-producten, is het nieuwe gigabit-powerline-apparaat al bij levering beveiligd met een unieke sleutel.


De FRITZ!Powerline 1220E breidt het huisnetwerk eenvoudig uit door gebruik te maken van het bestaande stroomnet in huis. Dat maakt het overbruggen van lange afstanden en overkomen van obstakels als muren en plafonds kinderspel. Het instellen van de FRITZ!Powerline 1220E is simpel en veilig. Steek de powerlines in het stopcontact en verbind ze met een FRITZ!Box plus pc, tv of gameconsole, en het netwerk is klaar voor gebruik. Extra adapters zijn met één druk op de knop toe te voegen aan het veilige FRITZ!Powerline-netwerk. FRITZ!Powerline-producten zijn in elke opstelling te combineren. Ook zijn ze backwards compatibel met 200-, 500- en 600-Mbps-powerline-apparaten, zodat een powerline-netwerk aangelegd kan worden met apparaten in alle klassen.

De FRITZ!Powerline 1220E Set wordt versleuteld met 128-bit AES-encryptie geleverd en is daardoor veilig bij ingebruikname. De overdrachtsfuncties zijn sterk verbeterd – desondanks is het nieuwe FRITZ!Powerline-product zo energiezuinig dat het niet meer stroom verbruikt dan zijn voorganger (de FRITZ!Powerline 520E). Gebruikers kunnen alle informatie over hun verbinding en het thuisnetwerk aflezen via de user interface van de FRITZ!Box. Daarnaast biedt het FRITZ!Powerline-programma extra functies als spectrumweergave en de mogelijkheid om het zendvermogen aan te passen voor aangesloten FRITZ!Powerline-apparaten. Net zoals alle FRITZ!-producten, bevat ook de FRITZ!Powerline 1220E een updatemogelijkheid voor het toevoegen van nieuwe functies.

Gigabit-powerline is gebaseerd op de HomePlug AV2-standaard en ondersteunt MIMO (Multiple Input Multiple Output). Deze powerline-technologie, vergelijkbaar met radionetwerken, gebruikt alle drie de aders van de stroomaansluiting, en bundelt de data uit twee paar draden. Dat maakt het mogelijk de datasnelheden van 500-Mbps- en 600-Mbps- powerline-adapters te verdubbelen voor een nog groter bereik over de stroomkabels dan conventionele powerline-technologie. Tegelijkertijd wordt de overdracht versterkt, zonder dat dit extra stroom kost.

Meer informatie: www.nl.avm.de/producten/fritzbox