Aerohive introduceert supersnel Wave 2 access point voor zakelijk gebruik

Netwerkspecialist Aerohive Networks heeft de Wave 2 802.11ac access point AP550 gelanceerd. Dit product is een aanvulling op het Software Defined LAN aanbod van de fabrikant, dat infrastructuuroplossingen vanuit cloudbeheerde toegangsnetwerken biedt.

Met name voor zakelijke omgevingen die om krachtige doorvoercapaciteit en een hoge draadloze dichtheid vragen, biedt deze aanvulling een uitkomst. De AP550 kan ingezet worden in combinatie met de geavanceerde access switches van Aerohive voor integraal beheer van vaste en draadloze netwerken. Mogelijkheden voor centraal netwerkbeheer vanuit de cloud dragen bij aan een verbeterd overzicht, kostenbesparingen en een reductie van de complexiteit.

De nieuwe AP550 biedt bedrijven de mogelijkheid om netwerken toekomstbestendig te maken dankzij een ondersteuning voor IoT-toepassingen, BYOD en bandbreedte-intensieve applicaties. Daarnaast biedt het een nieuwe functionaliteit van grootzakelijke kwaliteit, zoals MACsec, Air-IQ en Zero Wait DFS. De AP550 ondersteunt vier gelijktijdige gegevensstromen en is voorzien van een ingebouwde Bluetooth Low Energy (BLE) en USB-poort waarop beacons en andere IoT-apparatuur kunnen worden aangesloten.

Meer informatie: www.aerohive.com