Nettowinst Cisco in fiscaal 2018 gedrukt door extra belastingen

Netwerk- en communicatiespecialst Cisco heeft in het vierde kwartaal van boekjaar 2018 een omzet van 12,8 miljard omzet geboekt, een stijging van zes procent en licht hoger dan de verwachting van analisten.

De nettowinst kwam uit op 3,8 miljard dollar, omgerekend een winst per aandeel van 81 dollarcent (GAAP).

Cisco CEO en voorzitter Chuck Robbins noemde de cijfers een mooie afronding van een geweldig jaar. “Onze resultaten tonen een combinatie van sterke klantacceptatie van onze nieuwste innovaties, de blijvende waarde die klanten zien in onze software- en abonnementsaanbiedingen en uitstekende uitvoering in onze klantsegmenten en geografische regio’s.”

De terugkerende omzet van Cisco groeit, onder andere door het software aanbod. Ongeveer een derde van de omzet komt nu uit recurring business. Robbins zei verder dat de kracht van channelpartners verantwoordelijk is voor het grootste deel van het succes in de overgangsfase naar een softwaregerichte, op terugkerende inkomsten gebaseerde strategie.

De productomzet kwam 7 procent hoger uit, de service-inkomsten stegen met 3 procent. De security business groeide met 12 procent, de applicatie business met 10 procent en de infrastructuur platform business met 7 procent.

Voor het volledige boekjaar 2018 kwam de omzet van Cisco uit op 49,3 miljard dollar, een stijging van 3 procent. De nettowinst bedroeg 100 miljoen dollar vanwege een afboeking van 10,4 miljard dollar aan belastingen als gevolg van de Tax Cuts and Jobs Acts.

Voor het lopende boekjaar 2019 verwacht Cisco een omzetgroei van 5 tot 7 procent.

Meer informatie: www.cisco.com