NETGEAR Orbi: multi-room wifi-oplossing zonder prestatieverlies

Netwerkspecialist NETGEAR levert met het Orbi wifi-systeem een snelle wifiverbinding in en om het huis, waarbij de zogenoemde ‘dode zones’, zoals kelders, zolders, of de voor- en achtertuin, worden opgeheven. NETGEAR Orbi maakt daarbij als eerste wifi-systeem gebruik van tri-band. Deze techniek is nog het best te vergelijken met een virtuele kabel: het maakt niet uit hoeveel apparaten er met het netwerk worden verbonden: Orbi levert altijd dezelfde snelle verbinding die de provider aanbiedt.

Orbi is ontworpen als volledig functionele router, en kan direct op de gateway of het modem worden aangesloten. Elke Orbi Kit bevat twee apparaten: een router en een satelliet, op voorhand gekoppeld zodat ze eenvoudig te installeren zijn. Sluit de router aan op het modem, plaats de satelliet op een centrale locatie en binnen enkele minuten hangt er een veilig en snel wifinetwerk in het hele huis.

“Bij het ontwerp van Orbi hebben we de kennis toegepast die we gedurende 20 jaar aan ervaring met wifinetwerken hebben opgedaan. Daardoor kunnen we uitdagingen als de indeling van huizen, gebruikte materialen en grote oppervlakten gemakkelijk overwinnen”, zegt Arend Karssies, Regional Director Benelux, Zuid Afrika & Other EMEA bij NETGEAR. “Steeds meer apparaten vechten om bandbreedte. Daardoor zijn we er niet door ons alleen te focussen op wifidekking, maar moeten we ook zorgen voor optimale snelheden, ook aan de rand van het netwerk. Gebruikers willen in HD kunnen videostreamen, of ze nou het zwembad zitten of in de kelder. Door de geavanceerde Tri-band-technologie kan Orbi die snelheden leveren.”

Orbi gebruikt een 1.7Gbps 5GHz band voor het doorgeven van signalen naar de Orbi-satelliet. De twee overige wifibanden kunnen daardoor volledig gebruikt worden door overige devices. Orbi wordt verkocht als router-satellietcombinatie en het netwerk biedt een dekkingsoppervlakte van ruim 350 vierkante meter. Later dit jaar komen er echter ook sets met meer satellieten voor in nog grotere huizen. Satellieten zullen dan ook los worden verkocht.

Meer informatie: www.netgear.nl