NETGEAR lanceert eerste unmanaged switch met flexibele opties voor Power over Ethernet

NETGEAR heeft nieuwe 16-port and 8-port Gigabit Ethernet Unmanaged Switches gelanceerd die voor het eerst uitgerust zijn met geïntegreerde Power over Ethernet (PoE) technologie. Bedrijven of thuiskantoren die behoefte hebben aan betaalbare oplossingen met een redelijk PoE-vermogen kunnen makkelijker PoE+-apparaten verbinden aan één enkele switch. Dat scheelt energie, ruimte en kosten.

Voor kleine bedrijven en een groeiend aantal smart homes is het steeds gebruikelijker om VoIP-telefoons, IP-beveiligingscameras, video-over-IP endpoints, sensoren, LED-verlichting, beveiligde deursloten, en andere IoT-apparaten op het netwerk aan te sluiten. Dat vraagt om netwerkswitches die PoE ondersteunen, waardoor apparaten met één draad voor energie en verbinding op het netwerk kunnen worden aangesloten.

poe

Ook Wave 2 802.11ac draadloze access points en pan-tilt-zoom HD-beveiligingscameras met functionaliteiten als nachtvisie en ingebouwde bewegingstracking vragen om meer PoE+-power, wat voor grotere belasting op PoE-switches zorgt.

Met deze nieuwe toevoegingen aan de onbeheerde switch-lijn van NETGEAR kunnen PoE+-poorten in elke omgeving worden geïnstalleerd op de plek waar ze nodig zijn. Ze zijn geruisloos en klein van formaat, wat er – gecombineerd met de rack-mount- en ophangaccessoires – voor zorgt dat de switch in kleine kastjes kan worden geplaatst, maar ook in een 19-inch-rack, aan de muur, of op een bureau.
Maar het meest unieke aan deze vier plug-and-play-switches is de ingebouwde intuïtieve power selector en ondersteuning voor optionele uitwisselbare externe energiebronnen. Daarmee kan de capaciteit eenvoudig worden vergroot op ieder moment, zodat apparaten beschikken over de kracht die ze nodig hebben. Met deze voor een onbeheerde switch unieke functionaliteit men starten met een lagere capaciteit en deze op ieder moment verder uitbreiden, zodat deze meegroeit met de behoeften, NETGEAR heeft de switches zo ontworpen dat ze zijn aan te passen wanneer behoeften veranderen.

“Deze flexibele, goedkope switchingoplossingen ondersteunen groeiende bedrijven zonder dat er een grote investering benodigd is. Andere oplossingen op de markt vragen daar wel om wanneer de PoE-capaciteit vergroot moet worden. Bovendien moet er dan vaak ook een volledige nieuwe switch worden gekocht”, zegt Richard Jonker, vice president product line management voor MKB-producten bij NETGEAR. “De scherpe focus van NETGEAR op innovatie en voortdurende verbetering is de reden dat we marktleider blijven op het gebied van switching-producten voor het MKB.

Meer informatie: www.netgear.nl