Een modern datacenter voor financiële dienstverleners

Het is een dynamische tijd voor de financiële sector; de markt verandert en de consumentenverwachting stijgt. Om concurrerend te blijven is het voor financiële dienstverleners van belang om de digitale transformatie te omarmen. Dit geldt ook voor datacenters in de financiële sector.

De meeste organisaties hebben al de eerste stappen gezet, bijvoorbeeld door hun datacenter in de cloud te hosten of in colocatie te investeren, maar er is nog een lange weg te gaan. Uiteindelijk hoort een modern financieel datacenter dynamisch, geautomatiseerd en duurzaam te zijn.

In een ideaal scenario zouden bedrijven gewoon opnieuw beginnen, maar dit is niet realistisch. Als alternatief kunnen bedrijven ook geleidelijk moderniseren. Schneider Electric helpt je met vier stappen op weg:

1.Definieer de bedrijfsdoelstelling
Begin met het definiëren van de bedrijfsdoelstelling en match deze vervolgens met de behoeftes van het datacenter. Dit helpt om te bepalen waarin je moet investeren. Om je doelstellingen op te stellen, bepaal je eerst de huidige situatie. Dit kan bijvoorbeeld door real-time date te verzamelen met behulp van cloud-gebaseerde applicaties in het netwerk.

2.Analyseer je data
Door de data te analyseren worden verbeteringsmogelijkheden zichtbaar en creëer je normen en benchmarks voor de toekomst. Het moderniseren van het datacenter begint bij het verbeteren van de basis. Deze low-cost, low-risk acties kunnen een groot verschil maken. Het aanpassen van de koeling kan bijvoorbeeld al resulteren in effectieve kostenbesparing en beter rendement.

3.Vervang als het nodig is
Soms is vervanging de enige optie om een modern en dynamisch datacenter mogelijk te maken. Geprefabriceerde, modulaire en micro-datacenter oplossingen zijn dan ideaal vanwege hun all-in-one modules, consistentie en de mogelijkheid van edge computing.

4.Houd je automatiserings- en controlesystemen up-to-date
Zorg dat de automatiserings- en controlesystemen up-to-date zijn en verbeter ze voortdurend voor een modern (en slim) datacenter. Daarnaast is het van belang dat je DCIM-software (Data Center Infrastructure Management) aansluit. Zonder deze software is het bijna onmogelijk om te zien of de verbeteringen ook daadwerkelijk leiden tot betere prestaties. In de toekomst zullen ook Machine Learning en Artificiële Intelligentie (AI) verbeteringsopties brengen voor datacenters.

Bekijk dit filmpje met meer informatie van Schneider Electric of kijk op www.schneider-electric.com.