Mkb gelooft niet meer in snel herstel

    Het midden- en kleinbedrijf ziet op korte termijn geen economisch herstel. Het mkb zal zich dan ook genoodzaakt zien om te saneren.<br />

    Het midden- en kleinbedrijf ziet op korte termijn geen economisch herstel. Het mkb zal zich dan ook genoodzaakt zien om te saneren.

    Dit concludeert MKB-Nederland naar aanleiding van een doorlopend onderzoek van Nipo. Uit het onderzoek blijkt dat 36 procent van de respondenten denkt dat het Nederland dit jaar economisch gezien voor de wind gaat. Dezelfde periode vorig jaar dacht 45 procent nog dat 2003 een goed jaar zou worden. "Het is nog steeds volstrekt onzeker wanneer het omslagpunt komt en het vertrouwen van ondernemers klinkt toch nu echt minder sterk dan een jaar geleden", zo waarschuwt MKB-Nederland in een verklaring.

    "Vanaf 2000 is de economische trend in het mkb structureel naar beneden gericht en dat negatieve beeld blijft ook nu in tact. Vooral de werkgelegenheidsgroei die in 2003 omslaat in een werkgelegenheidsafname, toont aan dat het mkb steeds sceptischer wordt over een snelle economische opleving", aldus MKB-Nederland.